Medi Ambient amplia la programació d’educació ambiental per al curs 2017/2018 amb la implicació de la comunitat educativa

El regidor de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Crespo, ha presentat la renovada programació d’educació ambiental per al curs 2017/2018, composada per un total de 41 activitats sobre àrees corresponents als recursos hídrics, el canvi climàtic o la gestió de residus. La oferta està destinada als centres d’educació Infantil, Primària, Secundària, cicles formatius i Batxillerat de la ciutat, amb l’objectiu de crear consciència del que és el nostre territori”.

Fruit de la participació amb la comunitat educativa, enguany s’ofereix una oferta clara i unificada que inclou àrees molt importants que bé no es tractaven fins ara o tenien poca presència. Per exemple, s’incorpora al programa un taller de contaminació acústica dirigit a l’alumnat de Secundària que va ser sol·licitat per un dels centres.

S’introdueixen i reforcen noves activitats, com una visita guiada amb catamarà per la reserva marina del cap de Sant Antoni, així com altres en el parc natural del Montgó. Un exemple és en l’àrea temàtica de “Biodiversitat i patrimoni natural”, amb celebració de xarrades sobre espècies invasores acompanyades d’una visita a l’espai envaït, dirigides a l’alumnat d’ESO i Batxillerat, una excursió a la marjal Pego-Oliva, la xarrada-taller sobre la importància dels sòls, o el taller de construcció de caixes niu que després s’instal·laran en els col·legis.

En el marc del projecte “Dénia&Marina Alta Tastinglife” de Ciutat Creativa de la Gastronomia, s’han programat deu activitats relacionades amb l’agricultura ecològica i l’alimentació saludable. S’inclouen el projecte HortaEscola, la promoció del consum de fruita i verdura ecològica i local amb la visita a un hort de cítrics i la degustació de suc natural o una aproximació als riuraus amb l’activitat “Qui té pansa, té dansa”.

Pel que fa a l’àrea dels recursos hídrics, enguany s’han organitzat xarrades de sensibilització i estalvi d’aigua i visites a l’estació depuradora d’aigües residuals, i a l’estació d’aigües potables de Beniadlà.

Té un gran protagonisme el canvi climàtic, amb activitats de conscienciació i eixides pel casc urbà, xarrades i tallers. I per últim, quant a la gestió de residus, s’ha reforçat el programa amb visites a l’ecoparc i l’ecoparc mòbil, a la planta de compostatge i tallers sobre reciclatge.

En total, 41 activitats més, “quasi el doble del que es feia fins ara”, ha postil·lat Crespo.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *