Medi Ambient projecta la instal•lació de nous contenidors de recollida selectiva i del conegut com 5é contenidor

La Regidoria de Medi Ambient instal·larà nous contenidors de recollia selectiva i de matèria orgànica a principis de l’any pròxim. Pel moment, s’està estudiant com i on situar-los, així com implantar el conegut com a 5é.contenidor abans de 2020, un objectiu marcat per la UE.

La Conselleria de Medi Ambient repartirà gratuïtament unitats d’aquests tipus de contenidor, destinat al dipòsit de brossa orgànica i reciclatge dels bioresidus generats en la llar o en el jardí, i la seua implantació és necessària per a complir la normativa europea que estableix que la recollida selectiva d’aquests residus orgànics ha de ser, com a mínim, del 50% del total en 2020.

Segons Josep Crespo, regidor de l’àrea, “si es diposita una borsa de restes de verd en un contenidor normal de fem, la seua gestió en la planta de tractament costa als ciutadans quatre vegades més que si es diposita en el contenidor adequat”. Per això, afegeix que “és molt important que la ciutadania prenga consciència, ja que reciclar també és estalviar”.

De fet, els Ajuntament que integren el Consorci del Pla Zonal 6, àrea 1, és a dir, els 52 municipi de les Marines Alta i Baixa, paguen a la planta de tractament integral de residus per cada tona de fem dipositat.

Si duguérem a terme un reciclatge efectiu, separant els residus orgànics de la resta, el nombre de tones portades a la planta disminuiria, els costos s’abarairien i la repercussió d’aquesta despesa en les butxaques de tots els veïns seria també menor.

Els ajuntament del Pla Zonal 6 estan realitzant un gran esforç per a no incrementar la taxa de recollida de fem en els nostres municipis, “per això hem d’aconseguir reduir el nombre de residus que produïm” ha dit l’edil.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *