Medi Ambient fomenta el reciclatge amb l’ampliació del servei de l’ecoparc mòbil

La Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic, encapçalada per Josep Crespo, ha desenvolupat una nova estratègia per afavorir la cultura del reciclatge entre la població. La regidoria porta temps treballant en millorar i fomentar la recollida selectiva de residus, i així es va materialitzar amb la posada en marxa de l’ecoparc mòbil, un nou ecoparc ampliat i modernitzat, i la instal·lació de més contenidors per a la recollida selectiva, a més de les diverses campanyes de conscienciació al respecte.

No obstant això, segons afirma el regidor, “les xifres de reciclatge estan estancades i és imprescindible que la població es consciencie i implique”. I és que, segons ha explicat, cal implantar una vertadera cultura del reciclatge que permeta complir l’objectiu marcat per la Unió Europea per a 2020, que estableix que almenys el 50% dels residus de materials d’ús domèstic es reciclen o reutilitzen, i per a 2030 que fixa aquest percentatge en el 65%. En aquest sentit, ha assenyalat que “l’incompliment del compromís comportaria dures sancions que haurien d’assumir els ajuntaments com a coresponsables de la gestió de residus”.

Aleshores, amb l’objectiu de facilitar encara més el reciclatge, des d’aquesta setmana, el servei d’ecoparc mòbil arribarà a més zones del casc urbà i ampliarà l’horari a les vesprades, de 14 a 19 hores. Els nous punts on, a partir d’ara, s’instal·larà l’ecoparc mòbil són el carrer Elx, el carrer del Pont, la plaça Valgamediós i la Pedrera, que se sumen als ja existents de Torrecremada, carrer de Mira-Rosa, la Xara i Jesús Pobre, carrer de la Via i camí de Sant Joan.

Les vesprades dels dilluns i divendres, durant els mesos de juliol i agost, l’ecoparc s’ha instal·lat en les Deveses i Nova Dénia. Passat aquest període estival, la regidoria està estudiant la possibilitat de cobrira quests dies, així com la vesprada del dissabte, amb nous punts d’ubicació.

Per altra banda, Crespo ha anunciat que s’instal·laran aviat més contenidors de reciclatge selectiu, especialment de recollida d’envasos,  ja que són els que generen major volum de residus.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *