L’Ajuntament destinarà una partida de 200.000 euros del capítol d’inversions del pressupost de 2018 per a dur a terme actuacions proposades i decidides pels ciutadans. Així ho han anunciat hui l’equip de govern en una roda de premsa en què han estat l’alcalde, Vicent Grimalt, el vicealcalde i portaveu de Compromís, Rafa Carrió i el regidor de Participació, Óscar Mengual.

Segons ha explicat l’alcalde, la quantitat destinada a la iniciativa no és major perquè que encara s’han de fer front al pagaments de sentències judicials. Per la seua part, Rafa Carrió, ha afegit que les accions proposades que puguen generar un impacte positiu en la ciutat es tindran en compte en els fulls de ruta de les diferents regidories, encara que no hajen sigut admeses en el procés de participació.

Els pressupostos participatius són una eina amb la qual la ciutadania té veu per a expressar i proposar millores en els nostres barris. Així, s’estableixen diverses vies per a fer-ho.

Primera fase: recollida de propostes  

  1. D’una banda, assistint a les reunions amb les regidories de barri que se celebraran al llarg del mes. Amb aquesta opció, es podrà dialogar amb els veïns i veïnes per a pensar les necessitats de cada barri aprofitant l’ intel·ligència col·lectiva, ha explicat l’edil de Participació.

El calendari de les reunions de barri per a arreplegar les propostes és:

  • Montgó. Rafa Carrió. 20 h. Edif. Les Portelles. Dilluns 2
  • Paco Roselló. 20 h. Edif. Les Portelles. Dimarts 3
  • Port-Centre. Eva Ronda. 20 h. Edif. Les Portelles. Dimecres 4
  • La Faroleta-Diana. Oscar Mengual. 20 h. Centre Social. Dijous 5
  • Oest- Campaments. Mª Josep Ripoll. 20 h. Edif. Les Portelles. Dimarts 10
  • Elisabet Cardona. 19 h. Casa de la Cultura. Dimecres 11
  • París- Camp Roig. Javier Scotto. 20 h. Casa de la Cultura. Dilluns 16
  • Marián Tamarit. 20 h. Col•legi San Vicent Ferrer. Dimarts 17
  • Les Marines. Josep Crespo. 20 h. Llunàtics. Dimecres 18
  • Baix la Mar- Darrere del Castell. Cristina Morera. 20 h. Llunàtics. Dijous 19
  1. Es poden presentar on line enviant-les al correu electrònic [email protected] o registrant-les en el Portal de Participació participadenia.es
  2. Presentació presencial, lliurant les propostes directament en l’Espai de Participació de les Portelles (carrer Pare Pere, 17).
  3. A la fi del mes d’octubre es convocarà el Consell Veïnal perquè els seus membres coneguen de primera mà el procés i aporten les seues propostes.

Fase de valoració

Arreplegades les propostes, el procés entrarà en la fase de valoració. Un grup de tècnics de l’Ajuntament seleccionarà aquelles que passaran a l’última fase, la de votació.

Els criteris de valoració són públics i es poden consultar en www.participadenia.es. Entre els requisits que han de reunir les propostes s’estableix, per exemple, que siguen tècnica, jurídica i normativament viables. A més a més, han de ser sostenibles financerament i que no referències inversions ja previstes o que no necessiten de subvenció o finançament externs.

Fase de votació

Els resultats seran publicats al Portal de Participació, en els taulers d’anuncis d’edificis municipals, mitjans de comunicació i xarxes socials. A continuació es convocarà a la ciutadania a la fase de votació, prevista de l’11 al 17 de desembre.

Poden participar en la votació els majors de 16 anys empadronats a Dénia, i els majors de 18 anys si no estan empadronats però tenen una propietat.

Les votacions es podran fer de manera telemàtica en www.participadenia.es o personalment en l’Espai de Participació de Portelles, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores.