Cultura, Medi Ambient i Normalització Lingüística organitzen activitats gratuïtes per a tota la família

Les regidories de Cultura, Medi Ambient i Normalització Lingüística han treballat enguany conjuntament per oferir 30 activitats gratuïtes per a tota la família tots els matins de diumenge, entre els mesos d’octubre i juny,  coincidint amb la durada del curs escolar. “Activitats en Família” inclou actuacions musicals, teatre, cinema, visites guiades del cicle “Arqueologia i paisatges” i excursions a indrets d’interés mediambiental.

Normalització lingüística

La novetat més destacable d’enguany és l’incorporació d’activitats organitzades per la Regidoria de Normalització Lingüística, encapçalada per Marian Tamarit. Durant els mesos d’octubre, novembre i desembre es projectaran al Centre Social pel·lícules infantils del circuit comercial en llengua valenciana. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració d’Escola Valenciana, que a més de les pel·lícules doblades, proporciona unes guies didàctiques sobre les pel·lícules que es lliuraran al públic infantil. Els films són:

  • Dos col·legues al rescat (8 d’octubre a les 12h)
  • Els Superherois (12 de novembre a les 12h)
  • El Petit Príncep (3 de desembre a les 12h).

Cultura

Segons Rafa Carrió, regidor de l’àrea, enguany destaca el protagonisme de grups i formacions locals i comarcals en les actuacions previstes. I és que, a més de Dianium Dansa, actuaran la banda juvenil de l’Agrupació Artística Musical de Dénia, l’alumnat del conservatori Tenor Cortis i la Jove Orquestra de la Marina Alta, així com la companyia teatral Moni Poppins & Cia., i el grup Tarannà Teatre, que col·labora en la difusió de la programació en els centres educatius.

S’han organitzat sis actuacions de teatre, dos de dansa i tres concerts que se celebraran a les 12 hores en el Centre Social, excepte la dansà popular, que protagonitzarà el grup infantil de Dianium Dansa, acompanyat pel dolçainer Josep Alemany i que tindrà lloc al carrer del Marqués de Campo.

La programació inclou també quatre visites guiades del cicle “Arqueologia i paisatges” que coordina el Museu Arqueològic de la ciutat. El telèfon d’informació i inscripcions és el 966 420 260. Les eixides previstes són:

  • A la Torre del Gerro (Diumenge, 15 d’octubre a les 10.30h)
  • Al fossar de la Vila Vella del castell de Dénia (diumenge, 10 de desembre a les 10.30h)
  • Camí del Cementeri, des de la finca de la Baronessa fins al cementeri municipal i el Cementeri dels Anglesos. (Diumenge 11 de febrer, 10.30h)

Medi Ambient i Canvi Climàtic

Josep Crespo, regidor responsable, ha destacat que enguany s’ha apostat per introduir novetats en la programació “aprofitant els valors mediambientals que tenim al nostre territori” i els suggeriments dels participants d’edicions anteriors. Així, s’ha ampliat l’àmbit territorial de les excursions guiades, incloent:

  • Una eixida a Vall de Laguar per contemplar els colors de la tardor (3 de desembre)
  • El bosc de les carrasques del Pla de Petracos (Catells de Castells)
  • Ruta al far de l’Albir, en el parc natural de Serra Gelada (Alfàs del Pi).

Així mateix, s’han organitzat una sèrie de passejos contemplatius pel parc de Torrecremada, la passarel·la de dunes que va des d’Albaranes fins al Parc de Bassetes i la Platja de la Marineta, per a escoltar i gaudir del silenci i viure la natura com a espai de relaxació.

Per a participar en les excursions és necessari realitzar una inscripció prèvia enviant un correu electrònic en el qual s’indique el nom complet, edat i telèfon de contacte a deniaviva@ayto-denia.es

Arxivat en: Cultura i Educació, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *