La Regidoria de Medi Ambient ha dut a terme dues noves iniciatives amb les quals “pretén difondre els valors mediambientals del nostre entorn, en l’àmbit social, turístic i educatiu, com a via per a fomentar la seua cura, respecte i estima”, segons explica el regidor de l’àrea, Josep Crespo.

Diari d’Observació Marina OBMAR:

Per una banda, ha editat el Diari d’Observació Marina OBMAR que servirà de guia per poder seguir de manera científica el pas de cetacis enfront de la nostra costa, i va dirigit a tripulants d’embarcacions esportives i professionals i als particulars que observen des de terra el pas de cetacis per les nostres aigües. Les seues aportacions contribuiran a enriquir els estudis científics i seran publicades en la web de Medi Ambient, al costat de totes les dades actualitzades d’albiraments en la zona.

La guia disposa de diferents apartats amb informació útil per a l’observador i consells sobre com observar als cetacis sense interferir ni molestar el seu pas.

El dissenyador de Dénia Jaume Pastor ha sigut l’encarregat de crear la imatge d’OBMAR, cercant “la visualització de l’espai marí i la seua protecció”. Un logo que transmet un missatge clar, utilitza els colors del mar i inclou elements característics del paisatge, com l’al·lusió al Montgó, la figura de dofins i una marca circular que remitent a la mirada a través d’uns prismàtics en el moment de l’observació.

Dénia, paradís de la biodiversitat”

D’ací a uns dies eixirà publicada aquesta guia amb informació sobre la reserva marina del Cap de Sant Antoni, la qual conté un catàleg d’aus marines, cetacis i altres espècies que habiten a la reserva, al costat d’una secció sobre la posidònia i la seua importància.

Reuneix, a més, informació sobre el Servei Ambiental-Marí i Pesca i la tasca que desenvolupa i sobre el projecte de recuperació de tortugues en el qual l’Ajuntament de Dénia col·labora amb l’ARCA del Mar de l’Oceanogràfic de València.

Aquesta és la primera d’una sèrie de guies en la qual s’està treballant amb “la finalitat de  divulgar la riquesa de la reserva tant en l’àmbit turístic com educatiu”, diu Crespo.

D’aquesta primera edició, uns 5.000 exemplars han sigut editats en castellà, valencià i anglés, i es distribuiran en els centres educatius i oficines de Turisme.