III edició de la jornada de neteja “Una Mar Neta” organitzada per Medi Ambient

Medi Ambient i Canvi Climàtic ha organitzat una nova jornada de neteja marina amb voluntariat el pròxim 15 d’octubre. És la tercera edició de “Per una mar neta” i el regidor responsable, Josep Crespo, espera que la participació de voluntaris siga tant o més positiva que l’any passat, en què 300 persones van col·laborar en la neteja de la nostra costa.

Les tasques es realitzaran en tres nivells: en el fons marí, amb la col·laboració de bussejadors; en la costa, amb voluntariat a peu; i en la superfície de l’aigua, amb la col·laboració d’embarcacions, caiacs i paddle surf.

La jornada començarà amb la concentració dels voluntaris a les 9 hores al principi de l’escullera sud, on l’organització assignarà les zones a netejar i els farà lliurament del material necessari (borses i guants). A les 12.30 hores els participants es reuniran en Marina de Dénia, on es quantificaran i classificaran els residus arreplegats, gràcies a la col·laboració de l’empresa Segaplast. S’oferirà un aperitu abans de la clausura de la jornada.

Les persones interessades poden inscriure’s enviant un correu electrònic amb les seues dades a l’adreça deniaviva@ayto-denia.es o telefonant al 96 578 01 00 (ext.2011).

L’elevat compromís de la darrera edició va possibiltiar que es netejara des de la platja de les Deveses fins a pràcticament la costa de Xàbia. Segons va apuntar el coordinador del Servei Ambiental-Marí i de Pesca, Toni Martínez, en 2016 es van arreplegar un total de 325 quilograms de residus, entre ells 198 quilograms de plàstic, 111 de metall, 6 quilograms de cartó i paper i 7 quilograms de vidre.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *