Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de les Aus, el pròxim 3 d’octubre, la Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic i l’empresa mediambiental Magic&Nature han organitzat dues jornades ornitològiques gratuïtes, el 30 de setembre i l’1 d’octubre, destinades a participants de totes les edats que vulguen introduir-se en el coneixement i cura de les aus.

El dissabte 30, es partirà des del parc de Torrecremada, a les 8.30 hores, cap al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, on es comptarà amb una ruta ornitològica per a iniciar-se en el món de l’observació d’aus aquàtiques i una sessió d’anellament científic, a càrrec del doctor ornitòleg Francisco Atiénzar. L’activitat finalitzarà amb un pícnic per als assistents, entorn de les 12 hores.

La sessió de la vesprada tindrà com a escenari el Centre d’Interpretació del Parc Natural del Montgó, en el Bosc de Diana, amb una mini fira de tallers mediambientals, des de les 17 hores, amb berenar per als participants.

El diumenge, 1 d’octubre, es realitzarà una eixida en catamarà per a l’observació d’aus marines per la Reserva Marina del Cap de Sant Antoni. La ruta començarà a les 9.30 hores i es perllongarà fins a les 11 hores.

La finalitat de les activitats és aprofitar la proximitat del Dia Mundial de les Aus per a conscienciar sobre la fonamental funció de l’avifauna en el nostre ecosistema i la necessitat de conservar-la i protegir-la.

Les places són limitades, per la qual cosa es requereix una inscripció prèvia enviant un correu amb les dades personals a [email protected]