Hui entra en vigor la declaració del carrer Loreto (des de la plaça de la Constitució fins al carrer Desamparats) com Zona Acústicament saturada (ZAS) , després de la publicació ahir en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. El DOGV recull l’aprovació de la mesura, realitzada en el plenari del passat 31 d’agost, amb els vots de Compromís, PSPV i dels regidors no adscrits de Podem.

L’objectiu de la normativa és aplicar mesures per frenar i reduir la problemàtica de soroll i contaminació acústica, present al carrer Loreto on conviuen veïns i multitud d’establiments hostaleres. Segons va destacar el regidor de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Crespo, “es tracta de millorar la qualitat de vida al carrer tenint en compte als grans oblidats, els veïns, però afectant el menys possible als negocis”.

La vigència de la declaració serà d’un any. A partir d’eixe moment es realitzaran mesuraments per determinar l’èxit del ZAS. Les  restriccions deixaran d’existir si els nivells acústics corresponen als que marquen la llei.

Els canvis afecten a:

Noves llicències:

  • Suspensió temporal de la concessió de noves llicències d’establiments d’oci, recreatius, d’hostaleria i restauració – no veient-se afectades les llicències d’activitats sol·licitades amb anterioritat de la declaració de ZAS-.
  • Les activitats en funcionament no podran modificar el tipus de llicència si això suposa un increment dels nivells acústics.
  • Queden suspeses les llicències d’ocupació de via pública per a taules i terrasses, (no autoritzades amb anterioritat a la declaració), i sense afectar a les renovacions de les ja existents.

Horaris dels establiments:

  • Els establiments tancaran a la 1.30 hores durant els caps de setmana i festius (sols una hora abans que abans de la norma); i 2.30 hores durant les festes patronals. Amb la finalitat de veure-hi complida aquesta mesura, s’incrementarà la vigilància policial, sobretot en caps de setmana i temporada alta. A més a més, s’instal·laran 3 semàfors indicadors acústics en fanals.

Neteja del carrer:

  • Els serveis de recollida de residus no realitzaran la seua feina abans de les 6 hores del matí; no s’efectuaran les tasques de neteja de granera mecànica abans de les 7 hores; i en el cas de la fregadora, no abans de les 7.30 hores.

Conscienciació ciutadana:

  • Com no podia ser d’altra manera, també es realitzarà una campanya de conscienciació en matèria de sorolls, a través de cartells, díptics i altres recursos informatius. Per últim, s’establirà un programa anual de sensibilització i conscienciació per als propietaris d’establiments del carrer, així com per als empleats del servei municipal de neteja