La XIII edició de les Jornades de Guitarra “Ciutat de Dénia” premiarà la trajectòria del guitarrista Andrés Crespo

Les jornades se celebraran el 7, 8 i 9 de setembre en l’auditori del Centre Social de Dénia

El regidor de Cultura, Rafa Carrió, ha presentat aquest matí la tretzena edició de les Jornades de Guitarra “Ciutat de Dénia”, impulsades per l’associació Nova Companyia de Guitarres amb la col·laboració de la delegació de Cultura de l’Ajuntament de Dénia. Les jornades se celebraran el 7, 8 i 9 de setembre en l’auditori del Centre Social de Dénia a les 20.30 hores.

Com un any més, aquest projecte cultural reconeix la labor de divulgació, ensenyament i interpretació de músics de la Marina Alta. En aquesta edició, serà premiat el guitarrista Andrés Crespo Rodríguez, “un músic que ha fet del seu hobbie una forma de vida”, segons ha destacat Pepe Ortolà, director artístic de l’associació. Crespo és un músic de Dénia que va començar la seua trajectòria amb els Merry Boys, un conjunt mític dels anys 60, passant pels Talpies, els Cresmar i el trio Els Palmareños. En l’actualitat contínua amb la Rondalla Vent, Pols, i Pua i en la Coral de la Llar del Jubilat de Dénia. Toca, a més, altres instruments com el llaüt i la bandurria.

El guardó, una figura de forja creada pels artistes Federico i Jaime Coll, serà lliurat el dijous, 7 de setembre, a les 20.30 en el Centre Social. Seguidament, donarà començament el primer concert, oferit per la Nova Companyia de Guitarres, que interpretarà un repertori musical dels anys 60, 70 i 80, amb veu de la cantant Cristina Sabater. El preu de l’entrada és de 10 euros i inclou el lliurament d’un CD de l’agrupació.
Celso Crespo, membre de la companyia, ha sigut l’encarregat de desglossar la resta de la programació, que continuarà el divendres 8, de la mà de Toni Cotolí, guitarrista valencià d’àmplia experiència internacional i col·laborador habitual de músics de renom, com Celia Mur, Javier Zamora o Andrés Belmonte. Ha rebut diversos premis i ha publicat 5 CD.

En la primera part, d’estil clàssic, també actuarà amb el cello Gloria Aleza, violoncel·lista que ha format part de l’Orquestra Simfònica de València o Albacete, entre altres càmeres. La segona part la protagonitzarà la música i el ball flamenc, a càrrec del conjunt de Guitarres del Mediterrani. Irene de la Rosa, ballarina de formació clàssica i flamenca, acompanyarà a la música durant els concerts.

El dissabte 9, serà el torn del fado. Rosario Solano, interpretarà clàssics del fado amb el seu característic estil d’art jondo andalús. Junta a ella estarà el guitarrista sevillà Manuel Imán, intèrpret, arranjador i productor amb 5 CD en el mercat i participació en diversos grups, com “La década prodigiosa”.

L’edil de Cultura ha destacat la importància de tenir una agrupació com la Companyia de Guitarres a Dénia que “cada any s’esforça per combinar trajectòria i qualitat en un projecte que amplia encara més l’oferta musical i cultural del municipi”. En aquest sentit, Carrió ha agraït la labor de l’agrupació i ha felicitat al premiat d’aquesta edició.

Tots els concerts començaran a les 20.30 hores. Les entrades es poden adquirir en la taquilla del Centre Social una hora abans de cada actuació. El preu de l’entrada és de 12 euros els dies 8 i 9 de setembre. A més a més, es posa a la disposició del públic un abonament de 30 euros per a tot el programa.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *