Medi Ambient reforça la neteja urbana i la gestió de residus

La Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic, encapçalada per Josep Crespo, ha dissenyat vàries línies d’actuació per aconseguir “una Dénia més neta i viva” que passen per la conscienciació ciutadana –amb campanyes publicitàries i comunicació en xarxes- fins a la incorporació de novetats i reforços en el servei de neteja urbana i gestió de residus.

 • Més contenidors de recollida selectiva: amb l’objectiu de fomentar el reciclatge selectiu i facilitar la labor a la ciutadania. Així, a partir de la setmana que ve s’instal·laran nous contenidors de selectiva en diversos punts del casc urbà després de realitzar un estudi. L’increment es farà extensiu al disseminat, començant primer per les Rotes i el Montgó.
  • 3 nous contenidors de vidre (se sumen als 57 ja existents)
  • 20 nous contenidors de paper (se sumen als 40 actuals)
  • 22 nous per a envasos (reforcen els 38 ja instal·lats)
 • També s’està treballant en la implantació a Dénia del 5è.contenidor, destinat al dipòsit de brossa orgànica i el reciclatge de biorresidus de la llar o jardí, implantació la qual és necessària per a complir la normativa europea que estableix que la recollida selectiva d’estos residus ha de ser del 50%, com a mínim, en 2020.
 • Recollida d’estris a domicili (901 101 150): el servei gratuït es presta diàriament de 8 a 15 hores, no obstant això, l’abandó de mobles, electrodomèstics i estris representa un dels problemes més habituals a Dénia. de fet, Crespo ha indicat que sols el 15 de juny, el servei va concertar telefònicament 8 cites, però es van trobar 106 estris abandonats per diferents punts de la ciutat. Per evitar estes situacions, la regidoria ha decidit ampliar l’horari del vehicle que recorre el cas urbà localitzant estos residus. A més a més, els usuaris poden a dipositar-los personalment en l’ecoparc de matí i vesprada.
 • Nous punts per a l’ecoparc mòbil: s’ha ampliat l’horari de l’ecoparc mòbil que s’instal·la, de dilluns a dissabte, en diversos punts de Dénia, la Xara i Jesús Pobre. Ampliant l’horari a la vesprada, estarà disponible també en noves destinacions com plaça Valgamediós, el carrer Pont o el carrer Carlos Sentí.
 • Exemple de l’administració: la regidoria també ha encarregat contenidors de paper per a oficina que es distribuiran per les dependències municipals per a la seua recollida i posterior reciclatge.
 • Premis i sancions: el regidor ha anunciat més serietat i rigurositat a l’hora del control dels contenidors de la via pública, sancionat amb multes de 2.000 euros als usuaris que realitzen un ús impropi o inadequats dels mateixos. Per contra, es preveu premiar a qui recicle amb l’engegada targeta per als usuaris de l’ecoparc, amb la qual s’acumulen punts cada vegada que es depositen residus. Eixos punts es reflectiran després en descomptes en la taxa de brossa.

En l’àmbit eductiu, Medi Ambient està redissenyant l’oferta d’activitats d’educació ambiental que cada any desenvolupa en els col·legis per a introduir, entre altres novetats, tallers específics de reciclatge, 3R i canvi climàtic.

Per últim, Crespo ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per a millorar la neteja urbana, ja que aquesta no serà possible sense les accions responsables i cíviques dels veïns i veïnes. Accions senzilles (però molt importants) com poden ser, entre altres, traure brossa a la via pública després de les 21 hores, dipositar els residus en els contenidors dins d’una borsa (per evitar brutícia i males olors), o separar els residus.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *