Sessions de “Vermut&Jazz”, múscia al carrer i classes de lindy hop complementen el III Festival de Jazz a Torrecremada

El regidor de Cultura, Rafa Carrió, ha presentat hui junt a la tècnica del departament, Maribel Font, i el director del festival, Enric Peidro, la tercera edició del festival de Jazz Dénia. Un festival que, en paraules del regidor “està ja consolidat i pel que anem a seguir apostat per a difondre entre el públic la música jazz”.

Per a aquesta edició es proposa un programa de jazz clàssic composat per quatre concerts amb presència de músic valencians i propostes que van des del swing dels anys 30 al gipsy jazz, passant per la bossa nova, la samba i la fusió de ritmes llatins.

  • El festival s’inaugura el 3 d’agost amb l’actuació del sextet Racalmuto, que desenvolupa un projecte dedicat a recrear la música del compositor Raymond Scott i del grup de John Kirby.
  • El dia 10 d’agost pujarà a l’escenari el trio de guitarrista mallorquí Biel Ballester, un dels intèrprets més reconeguts de jazz manouche o gipsy jazz a nivell mundial, que ha col·laborat amb Woody Allen o Stochelo Rosenberg, entre altres.
  • La nit del 17 d’agost pujaran a l’escenari Dómison Sisters, tres vocalistes valencianes, que recrearan als grups vocals femenins dels anys 40.
  • Per a finalitzar, el 24 d’agost el públic assistirà a una sessió de fusió de jazz amb ritmes llatins, samba i bossa nova amb la cantant Celia Mur, que oferirà un repertori del compositor brasiler Roberto Menescal amb arranjament del vibrafonista valencià Arturo Serra.

Els jardins de Torrecremada obriran les seues portes des de les 20 hores per a donar cabuda a les diferents novetats, prèvies als concerts, els quals començaran a les 23 hores. Entre les activitats s’oferiran exhibicions de lindy hop, foodtrucks amb plats de gastronomia local, i barra de begudes.

Les entrades al festival ja es poden adquirir, a un preu de 12 euros, en el canal de venda online Instanticket i en el punts de venda establits en les tendes Ale-Hop, Hotel Chamarel, en OK sofàs i en el restaurant El Faro. Així mateix, els dies de concert es vendran entrades en taquilla des de les 20 hores a un preu de 15 euros.

Activitats paral·leles

Enguany, entre les novetats es troben activitats paral·leles al festival que ompliran d’ambient jazzístic els dies de concert. Per exemple:

  • Actuacions a peu de carrer en diversos punts de la ciutat entre les 11 i les 20 hores, a càrrec dels músics que integren la Dénia Swing Serenades.
  • A l’hora de l’aperitiu, de 13 a 14 hores, se celebraran en l’hotel Chamarel les sessions “Vermut&Jazz”, amb l’actuació en directe de Randy Greer (dies 3 i 17 d’agost)i de The Three Seuces, formació en la qual participa el propi Enric Peidro. L’accés a aquestes sessions té un preu de 5 euros i serà gratuït per a les persones que presenten l’entrada del concert.
  • Els dies de concert s’impartiran classes d’iniciació al lindy hop en la Casa de Cultura de Dénia, de 18.30 a 19.30 hores. La participació en aquesta activitat requereix realitzar una inscripció prèvia dirigida al correu electrònic festivaljazzdenia@gmail.com El preu de matrícula és gratuït per a les persones que presenten l’entrada al concert, i de 5 euros per a la resta d’interessats.
  • Per últim, completa la programació una exposició fotogràfica interactiva JazzTK Big Band d’Álex Garcia, en la Casa de Cultura de Dénia del 3 al 24 d’agost. Cada fotografia impresa té un codi QR que permet a l’espectador, a través del seu mòbil, accedir a més informació sobre la imatge, i escolar-ho tocant el instrument.
Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *