“Espai Port Ciutat” donarà participació a l’Ajuntament en el futur disseny del port de Dénia

La Conselleria involucra per primera vegada a l’Ajuntament en la presa de decisions del port amb este òrgan consultiu

La zona portuària de Dénia continua sent competència de la Generalitat. Però gràcies a la voluntat política de Conselleria i les negociacions de l’equip de govern, l’Ajuntament té més veu en les decisions que afecten al seu port. “Espai Port Ciutat” naix per fer partícip al consistori, una reivindicació històrica de Compromís que, amb este primer pas, comença a fer-se realitat.

Representants de l’Ajuntament i la Generalitat s’han reunit per primera vegada en aquest fòrum de coordinació entre les dos administracions, on s’analitzaran els problemes del port, es plantejaran projectes, accions i solucions. Per primera vegada, l’Ajuntament participarà activament en les decisions i posicionaments de la Generalitat “destinades a potenciar el port i crear riquesa al municipi”, segons va explicar Carlos Domingo, director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat.

Junt amb Domingo estigueren el director general d’Esport, Josep Miguel Moya, i representants de la Direcció general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i de l’Agencia Valenciana de Turisme. Per part de l’Ajuntament: l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, el vicealcalde, Rafa Carrió, i la regidorade Territori Maria Josep Ripoll.

Domingo va garantir que es tindran en compte els posicionaments de l’Ajuntament, sobretot en el futur disseny de la zona, posant en relleu la necessitat de conservar i potenciar la relació de la ciutat amb l’activitat pesquera i portuària, i mantenir en la mesura del possible l’ús públic. De fet, un dels principals reptes assenyalats durant la reunió va ser l’ordenació del front portuari i la redacció d’un projecte que facilite la integració del port en la ciutat per al gaudi de ciutadans. I és que la ciutadania encara troba traves a l’hora d’accedir a la totalitat de l’espai, i existeixen problemes amb els accessos.

Per la seua part, el director general d’Esport va destacar que aquest nou espai contribuirà a la promoció de l’activitat nàutica i l’accessibilitat de la ciutadania.

Durant la reunió també es van comunicar futures millores, com la substitució de les actuals lluminàries del port per altres de tecnologia LED que garantisquen major eficiència energètica.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *