Dénia modifica el pla local de cremes agrícoles amb el consens del Consell Agrari i agents forestals

L’Ajuntament ha consensuat amb els agents forestals de la comarca i els membres del Consell Agrari Municipal les modificacions de l’ordenança municipal de l’ús del foc, engegades per la Conselleria de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Agricultura. Segons ha explicat Josep Crespo “s’ha efectuat per a actualitzar la normativa referent al pla local de cremes i facilitar els tràmits a les persones interessades”.

Entre les principals novetats introduïdes en el text, destaca un canvi en el sistema de zonificació per a l’ús del foc basat en la distància entre el sòl on es va realitzar la crema i la superfície forestal més pròxima. Així, de 0 a 30 metres es poden dur a terme amb autorització municipal i fent-ho en un cremador homologat. Finalment, a partir de 150 metres de distància de sòl forestal no és necessària autorització ni cremador.

A més a més, pensant en agilitzar els tràmits administratius, s’ha modificat i ampliat a tota la temporada la vigència del permís per a la crema, termini que abans tenia validesa d’un mes des de la data de l’expedició.

Les modificacions a l’ordenança s’elevaran per a aprovació al ple ordinari del proper dijous 25 de maig. Una vegada aprovades per l’ajuntament, es remetran a la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient per a la seua aprovació definitiva.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *