La rendibilitat de la línea ferroviària Gandia-Oliva-Dénia avalada per un estudi de la Universitat d’Alacant

L’estudi de la Universitat d’Alacant encarregat per l’Ajuntament amb motiu dels treballs de redacció del Pla General Estructural avalen la rendibilitat de la línia ferroviària Gandia-Oliva-Dénia, contradient així l’estudi del Ministeri de Foment que al·lega que “no és viable socioeconòmicament per la baixa demanda potencial de viatgers”.

L’estimació de la Universitat d’Alacant extrau una demanda potencial que posa en qüestió la conclusió de Foment que estimava sols en 363.000 els viatgers que a l’any utilitzarien l’estació del Tren de la Costa. I ho ha fet tenint en compte dos horitzons: un se situa en 2020, any en què funcionarien els serveis de Rodalies de Dénia amb València en la línia C-1 després de la realització de la fase 1 (Gandia-Oliva) i la fase 2 (Oliva-Dénia), segons el cronograma de l’estudi informatiu del Ministeri. En aquest horitzó 2020, l’estimació de viatgers a l’any que utilitzaria aquesta línia des de l’estació de Dénia és de 520.000, un 30% més que el que calcula Foment. S’espera, a més, que la xifra continue augmentant en funció del creixement demogràfic previst en la comarca, arribant als 540.000 viatgers en l’horitzó 2030, any en el qual es produiria, segons l’informe de Foment, la connexió Dénia-Alacant amb un ample de via internacional.

L’informe es va presentar en la comissió informativa de Territori, on la regidora de l’àrea, Maria Josep Ripoll, va exposar la necessitat de traslladar-ho al Ministeri de Foment i a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, per tal d’incorporar-se a l’expedient del Tren de la Costa i que es reconsidere la demanda.

L’informe de la Universitat d’Alacant, a més a més, analitza també alternatives de traçat de la línia i d’ubicació de l’estació plantejades per l’estudi de Foment. Així, conclou que l’opció 3C (la qual ubica l’estació al costat de l’actual via del TRAM, junt a l’àrea sociosanitària de la Pedrera) és la més idònia. La comissió va proposar estudiar la proposta ja que l’elecció inicial de l’Ajuntament era l’opció 3D (situada en la zona de la Sella).

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *