Compromís es concentra davant de l’Ajuntament per donar suport a les Corts i exigir un tracte just en els PGE 2017

Compromís per Dénia s’ha sumat a les concentracions de hui davant dels ajuntaments i les Corts Valencianes per donar suport a la iniciativa de les Corts de reclamar un finançament just i les inversions que ens corresponen en el pressupost 2017 de l’Estat Espanyol. En un dia en què recordem la batalla d’Almansa i celebrem el Dia de les Corts Valencianes, símbol de la nostra autonomia i autogovern, regidors i membres del col·lectiu de Dénia s’han reunit als baixos de l’Ajuntament a les 12 hores amb un missatge: “Volem un #TracteJust”.

La convocatòria, celebrada per tot el País Valencià, ha tingut com a objectiu donar suport al document firmat per tots els partits valencians, el passat 5 d’abril, en el qual s’exigeix al govern de Rajoy unes inversions justes. I és que no només no es compensa la insuficiència inversora dels últims anys, sinó que s’ha reduït en un 33%, segons explica la declaració institucional. Malgrat que representem l’11% de la població, sols rebem una inversió del 6,9%. Com a resultat, cada valencià i valenciana rebrà 119 euros per càpita, clarament inferiors als 184 de mitjana en el conjunt de l’Estat, i molt lluny de les xifres d’altres territoris que rebran tres vegades més que els valencians i valencianes.

Des de Compromís considerem insultant l’arbitrarietat del govern espanyol a l’hora d’assignar inversions, sense atendre a la legalitat de l’Estatut valencià que exigeix que les inversions siguen en relació al pes poblacional. La falta d’inversions, el finançament injust i el deute produït pel balafiament i la corrupció de l’anterior govern popular, deixa a la nostra comunitat en un estat d’empobriment que, no obstant això, continua pagant com si fóra rica. El govern central ha ignorat una vegada més les reivindicacions històriques dels valencians i valencianes i és ja més que evident que ens margina i tracta com a ciutadans de segona.

“És per tot això que reclamem un finançament just i ens sumem a la declaració de les Corts Valencianes rebutjant el tracte injustificat i discriminatori dels PGE 2017”, ha dit Rafa Carrió, portaveu de Compromís a l’Ajuntament al llegir la Declaració Institucional de les Corts. Carrió ha manifestat que “continuarem mobilitzant-nos per reivindicar el que ens pertoca, com és el cas de la gratuïtat de l’AP7 o la realització del Tren de la Costa”. En aquest sentit ha recordat la concentració consensuada per tots els grups polítics, prevista per al 5 de maig, a les 19 hores al carrer de la Via.

 

Arxivat en: Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *