La Regidoria de Medi Ambient i Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Dénia ha organitzat el diumenge 5 de març una plantació popular per a commemorar el Dia de l’Arbre. La plantació d’arbres es durà a terme en el parc de les Bassetes, en les Marines, des de les 10 del matí.

Sota el lema “Dóna’ns un cop de mà per una Dénia més verda”, Medi Ambient vol fer una crida a la ciutadania perquè participe en la iniciativa, la qual pretén “recordar la importància de protegir i incrementar les superfícies arbrades de la ciutat, així com millorar la seua estètica mediambiental”, segons ha apuntat el regidor responsable de l’àrea, Josep Crespo.

És una activitat dirigida a tota la família en la qual es plantaran diverses espècies autòctones, com llidoners, magraners, marfull, oliveres, jacarandes i alocs; i no autòctones, com esparregueres, tuies, xiprers de Leyland, aus del paradís o cotoneàster lacti, entre moltes altres.

Cal destacar que el Dia Mundial de l’Arbre o Dia Forestal Mundial se celebra oficialment el 21 de març a nivell nacional, i al seu voltant s’engloben activitats de conscienciació social per a frenar la pèrdua de boscos i zones verdes en el planeta.