El ple del Consell ha aprovat el decret de creació de l’Escola Oficial d’Idiomes de Dénia. Per fi es reconeix oficialment la impartició d’ensenyament oficial en el centre i es finalitza una situació administrativa irregular, atés que mancava d’un marc normatiu regulador de l’activitat, segons un comunicat de la Generalitat.

L’objectiu del decrets és, per tant, reconéixer oficialment la creació de l’Escola Oficial d’Idiomes de Dénia, la qual cosa suposa l’emissió de les titulacions oficials com a centre autònom, desvinculant-se així del centre de Benidorm del qual depenia administrativament. Una creació, molt convinent, segons els estudis de planificació educativa realitzats per la Direcció General de Política Educativa de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports.

El regidor d’Educació, Rafa Carrió, ha treballat des del principi, junt amb la direcció del centre, en l’esmena de les deficiències que forçaven a Dénia a dependre de Benidorm, des de la seua creació en 2009. Un dels principals requisits era la ubicació del centre en un centre de l’administració oficial. Per això, l’emplaçament de l’escola passa provisionalment a l’IES nº3 de Dénia. Carrió s’ha mostrat satisfet per aconseguir aquesta oficialitat, la qual arriba després d’anys de desídia del govern del PP.

Segons estipula el decret, es produiran els efectes del mateix des de l’inici del curs escolar 2016-2017, excepte pel que fa als afectes administratius i acadèmics, que s’estendran des del curs escolar 2009-2010.

L’Escola Oficial d’Idiomes de Dénia, amb una capacitat de 2.500 places, autoritza el Nivell Bàsic (A2), Intermedi (B1) i Avançat (B2) de les ensenyances d’alemany, anglés i francés. Tanmateix, s’autoritza els diferents nivells de valencià amb efectes del curs escolar 2018-2019.