El pròxim 18 de gener, la Regidoria d’Agricultura i Pesca, encapçalada per Josep Crespo, presentarà en Fitur el nou producte “Dénia pesca turisme” que ha estat impulsat des de les Regidories de Medi Ambient i Turisme amb la col·laboració de la Cofradia de Pescadors de Dénia. Aquest s’engegarà sobre la base de la normativa estatal i autonòmica en matèria de pesca.

La posada en marxa del projecte, inèdit fins al moment al País Valencià, té com a finalitat aprofundir en la sostenibilitat turística de la destinació per la seua repercussió directa en aquest sector primari. Pretén, alhora, diversificar l’activitat pesquera i potenciar el valor socioeconòmic i cultural del sector, generar llocs de treball i garantir el relleu generacional del sector pesquer denier.

L’oferta turística permet gaudir de l’experiència d’eixir a pescar en una de les embarcacions de pesca professional de la flota local i ser testimoni d’excepció d’una jornada de pesca en diferents modalitats. Els participants també podran gaudir d’una visita guiada a les instal·lacions de la llotja i tallers de xarxes com les que realitza el Servei Ambiental Marí i de Pesca de l’Ajuntament i podran comprar a bord part del peix capturat, sempre conforme al límit que establisca el drecret de regulació de pesca que està elaborant Conselleria. El turisme podrà triar degustar el peix que ha adquirit preparant-ho directament o a través d’un restaurant de la ciutat adherit a la iniciativa, on li’l cuinaran.

El projecte també inclou una vessant científica, donat que els participants podran col·laborar amb el Servei Ambiental Marí i de Pesca en la recollida de dades sobre els albiraments de cetacis i aus migratòries que es produïsquen durant la jornada de faena en la mar. Les dades facilitades seran traslladades a les administracions i organismes que realitzen estudis de freqüentació de cetacis enfront de la costa de Dénia.