Compromís per Dénia va celebrar anit l’acte de lliurament dels Premis de la Tardor que enguany han reconegut la trajectòria cultural de Ricard Pérez i les falles de Dénia. Al voltant de 150 persones es van reunir a la sala Jauja de Baleària Port per celebrar amb els guardonats una nit de cultura i festa. També per a recordar, en un especial reconeixement, a Paula Espí i Josep Bertomeu.

L’acte, conduït per Blai Pascual i Marta Escortell, va comptar amb la presència de diferents representants del món de la festa i la cultura del municipi, de la Junta Local Fallera, i de les comissions falleres. El cantautor Andreu Valor va ser l’encarregat de posar música a l’acte.

En aquesta vint-i-tresena edició, Compromís ha volgut reconèixer la llarga trajectòria política, cultural i esportiva de Ricard Pérez, gerent de la Fundació Baleària i la Fundació Dénia. Pérez va ser elogiat amb paraules d’orgull, admiració i agraïment per companys i antics amics en un vídeo que posava en relleu els seus valors professionals i personals, així com repassava tota la seua contribució social. Marian Tamarit, regidora d’Esports i Normalització de l’Ajuntament de Dénia, i Vicent Català, secretari local de Compromís, van fer entrega del “socarrat” realitzat per Joan Mascarell. El premiat va agrair el reconeixement, i va felicitar a les falles per la seua tasca, apuntant que “qui no les entén no entén el nostre país”. També va aprofitar per a dedicar-li unes paraules als homenatjats pòstums, destacant “la seua solidaritat i generositat en la lluita per una societat millor”.

De la mateixa manera, un vídeo repassava la història i l’essència de les falles a Dénia, amb fotos antigues i la intervenció dels actuals càrrecs majors i infantils de les comissions falleres, així com la d’altres veus de la societat deniera. “Cultura, creativitat, gastronomia, esport, sentiment, identitat”. Aquestes i moltes altres paraules van servir per a definir la contribució cultural, turística i festiva de les falles a la nostra ciutat en un audiovisual que ha estat possible gràcies a la col·laboració del Centre d’Estudis Fallers.

Les Falleres Majors de Dénia, Inés Alacreu i Mar Cabrera, arreplegaven el premi en representació de les comissions, de la mà d’Eva Ronda, regidora de Festes, i de Vicent Català. Aquestes agraïren el reconeixement definint les falles com “art al carrer”, i destacant l’immens valor cultural i històric que aporten “fent créixer el sentiment per les nostres arrels”.

Els reconeixements a Paula Espí i Josep Bertomeu van ser a càrrec de Dolors Alexandre i Toni Prats, respectivament. Tots dos van transmetre el sentiment de Compromís i van fer una lectura emotiva de la personalitat i experiències dels dos homenatjats. Així, van coincidir en afirmar que tant Paula com Josep van ser persones “valentes, autèntiques i lluitadores”. Els socarrats els van arreplegar Agustí Serra, fill de Paula Espí, i Joan Mascarell en nom de la família de Josep Bertomeu.

La nota política de l’acte la va posar Enric Morera, president de les Corts Valencianes que, malgrat no haver pogut assistir, va voler felicitar als premiats a través d’un vídeo.

Des de Compromís, s’agraeix la col·laboració de Baleària, per fer possible la celebració d’aquest acte en les seues instal·lacions, així com a tots els militants, simpatitzants, amics i amigues, regidors, mitjans de comunicació i a tota la comunitat festera per compartir amb el col·lectiu aquesta emotiva vint-i-tresena edició.

Totes les fotografies a la nostra pàgina de Facebook.