La Regidoria de Medi Ambient, encapçalada per Josep Crespo, ha organitzat una nova jornada de neteja marina “Per una Mar Neta” per al pròxim diumenge, 2 d’octubre “per tal de netejar el nostre entorn marí després de la temporada d’estiu i amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre la importància de respectar i cuidar el medi ambient” i, en concret, cridar la seua atenció sobre una problemàtica que li afecta greument, la contaminació marina. El responsable del Servei Ambiental-Marí i Pesca, Toni Martínez, ha recalcat que poden participar com a voluntaris adults, joves i xicotets.

La neteja es realitzarà a tres nivells: en el fons marí, gràcies a la col•laboració de bussejadors; en la costa, amb voluntariat a peu, i en la superfície de l’aigua, amb la col•laboració d’embarcacions, caiacs i taules de paddle surf.

Els voluntaris es concentraran en la rotonda que hi ha a l’inici de la Marineta Cassiana a les 8.30 hores del diumenge per a arreplegarel material –borses i guants- i la samarreta que regala l’organització als participants. Cap a les 9.30 hores començarà el recorregut a peu per les Rotes per a la recollida manual de residus, que finalitzarà a les 12 hores. Es cobrirà tota la costa de les Rotes fins a la cova Tallada.

A les 12.30 els participants es reuniran en Marina de Dénia on es quantificaran i classificaran els residus arreplegats, gràcies a la col•laboració de l’empresa Segaplast, i s’oferirà un aperitiu als participants abans de clausurar la jornada. En l’edició de 2015 es van reunir un total de 200 quilograms de residus.

Per a la neteja del fons i la superfície marina es compta amb la col•laboració de clubs de busseig, armadors d’embarcacions i tripulació, i empreses de turisme actiu. A data de huui, ha assenyalat Crespo, han confirmat la seua participació un total de 22 d’aquestes entitats. També es destinaran bussejadors a la zona del LIC de l’Almadrava i voluntaris a peu per les platges del nord de la ciutat.

Qui desitge participar en aquesta jornada de neteja marina pot inscriure’s per correu electrònic en l’adreça [email protected], o per telèfon cridant al 965 780 100, extensió 2011.