El regidor de Medi Ambient, Josep Crespo, ha presentat hui el balanç d’activitats del servei de vigilància de la reserva marina del cap de Sant Antoni corresponent a 2015. El servei és dut a terme conjuntament per l’Ajuntament de Dénia i la Conselleria de Medi Ambient.

Crespo ha sol·licitat a la Conselleria de Medi Ambient que s’abalise el perímetre exterior de l’àrea protegida, desaparegut a causa dels temporals en 2011, donat que es succeeixen moltes infraccions en el desconeixement dels usuaris sobre quins són els límits de la reserva. De fet, durant l’any passat, es van interceptar 693 embarcacions que navegaven més dels 6 nusos permesos en la zona, una xifra que supera en molt a la registrada en 2014.

El servei de vigilància va interceptar també 172 motos aquàtiques que navegaven a gran velocitat i molt prop de la costa, amb perill per als banyistes, nombre que supera també les xifres de 2014. Els fondejos indeguts en la zona van ascendir a 119. En aquest sentit, el regidor ha assenyalat que fan falta més trens de fondeig amb ancoratge ecològic en la reserva –aspecte que també va exposar en la comissió-, especialment en la zona de l’Aiguadolç. Finalment, durant l’any passat el servei de vigilància va intervenir en 17 casos de rescat d’embarcacions, 5 casos de rescat i evacuació a persones accidentades en els penya-segats i va atendre 33 avisos de pesca furtiva.

BUSSEIG

Un altre aspecte en què l’edil està treballant per millorar és el dels permisos per a les immersions de busseig controlades en l’àmbit de la reserva. Actualment, la tramitació administrativa és molt costosa i el nombre de permisos diaris molt restringit, no responent a la demanda dels clubs de busseig.