La plaça del Consell de Dénia va acollir ahir dilluns, 20 de juny, l’acte més multitudinari de la campanya electoral a la Marina Alta. Al voltant de 400 persones assistiren al míting comarcal de “A la Valenciana” que va comptar amb els parlaments de Joan Baldoví, Gerard Fullana, David Rodríguez, Rubén Martínez Dalmau i Vicenta Jiménez. Tots van coincidir en què el principal objectiu de l’aliança de Compromís, Podem i Esquerra Unida és convertir-se en la primera força de vot al País Valencià i encapçalar “un canvi de govern a la valenciana”.

thumb_IMG_4558_1024

El portaveu de Compromís en la diputació d’Alacant i candidat de la llista per al Congrés, Gerard Fullana, va posar en valor el treball realitzat per la Generalitat i els ajuntaments del canvi des del 24M. En aquest sentit, hi va assegurar que hi ha coses que “compartim amb els socialistes”, posant com a exemple les polítiques socialdemòcrates que s’han dut a terme des del govern del Botànic i que han donat fruit a millores en la societat i en l’economia valenciana. És per això que demana als socialistes que “inclinen la balança cap a les polítiques de progrés i no cap a la dreta”. A més a més, Fullana va denunciar de nou la situació indignant d’infrafinançament que pateix la societat valenciana i va garantir que “treballarem incansables i imparables per donar a la comunitat el que li pertoca”.

thumb_IMG_4579_1024

Després va intervenir el candidat per Alacant d’Esquerra Unida, David Rodríguez, destacant la urgència de capgirar la política econòmica d’aquest país atenent a l’emergència social, “conseqüència de les polítiques devastadores del Partit Popular”. Així, va fer menció a propostes polítiques que van des del fi de l’especulació urbanística, la diversificació dels sectors i la indústria, l’augment del salari mínim interprofessional, garantir la renda mínima a les famílies i acabar amb l’economia submergida. El candidat va descriure la unió de forces com “una arrel de lluites diàries i constants, protagonitzada per la gent del poble que ha denunciat els barracons, els desnonaments i ha defensat la sanitat i l’educació pública”, destacant que “som poble i quan el poble entra a les institucions, aquestes són governades per la majoria social”. Rodríguez va apuntar que “el canvi serà per l’esquerra o no serà”.

Per la seua part, Vicenta Rodríguez, candidata al Senat per Alacant, de Podem, va defensar la recuperació del vertader sentit de la cambra, és a dir, treballar pels territoris i no com “un retir daurat de velles glòries amb sous vitalicis”. Jiménez va enumerar algunes de les reformes democràtiques necessàries amb el canvi, com són la modificació de l’article 135 en la prioritat del pagament del deute, la modificació de la llei electoral o blindar els drets socials dins de la Constitució, entre altres mesures. Per complir amb aquesta finalitat, la candidata va assenyalar la necessitat de fer-ho amb “majories socials qualificades en el Senat i Congrés amb valors i amb valentia”.

thumb_IMG_4607_1024

Rubén Martínez Dalmau, candidat de Podem, va denunciar la situació de desigualtat que pateix la societat i la desprotecció dels drets socials. Dalmau va reivindicar “un llenguatge polític basat en les necessitats socials i no els interessos d’uns pocs servits des dels despatxos”.

El discurs més esperat del míting va ser el del candidat per València, Joan Baldoví que com és habitual va despertar els aplaudiments del públic amb el seu crític discurs. El de Compromís va centrar una part important del seu parlament fent menció a l’infrafinançament valencià que el Govern popular ha produït i permès tant a Madrid com a València. Un infrafinançament que ha resultat en “un deute indigne que ve acompanyat per la carència d’inversions per a desenvolupar més polítiques socials, educatives i d’ocupació”. En altres paraules va dir que “els valencians estem pagant la hipoteca d’una casa que no hem vist mai”.thumb_IMG_4632_1024Baldoví també va voler desmuntar dos mites que la dreta acostuma a difondre. En primer lloc, que l’esquerra no sap gestionar assumptes econòmics, i en segon lloc, que els populars siguen defensors dels interessos dels valencians. Segons el polític, “ha sigut la dreta qui ha fet les retallades en sanitat, educació, benestar social, qui ha saquejat les pensions, qui ha augmentat el nombre de milionaris i disminuït la classe mitjana, i qui ha guardat les seues fortunes a Panamà i Suïssa”. Pel que respecta a servir als interessos dels valencians, Baldoví va insistir en el fet que durant els darrers anys ha estat la veu valenciana al Congrés, presentant “més esmenes de la Marina Alta que el PP i el PSOE junts”, així com que “ha sigut l’únic que ha parlat i reivindicat el Tren Gandia-Dénia al Congrés”.

Regidors, regidores, representants polítics, militants i simpatitzants de tota la comarca de les tres agrupacions van estar presents per donar suport en els seus discursos als candidats, els quals mostraren el seu optimisme i il·lusió cap als resultats del pròxim diumenge i agraïren la confiança dipositada en les urnes en les darreres eleccions.

thumb_IMG_4667_1024