La regidora de Normalització Lingüística, Marian Tamarit, ha presentat hui els Tallers Didàctics de Doblatge “Vols doblar una pel·lícula”, els quals es realitzaran en diversos col·legis de la localitat entre el 30 de maig i el 10 de juny, a càrrec de l’actor, director i professor Francesc Fenollosa. “Es tracta d’una iniciativa innovadora que impulsem per tal de treballar, d’una forma motivadora i divertida, la comprensió i l’expressió oral de l’alumnat” ha dit Tamarit. És per això que s’ha oferit l’activitat a totes les escoles de Dénia, en concret per a 6é de primària.

Segons ha explicat la regidora, la intenció és que les escoles coneguen el projecte i donar-li continuïtat en cursos posteriors. Aquesta consisteix en unes sessions en les aules en els quals els xiquets i xiquetes posaran la veu i doblaran fragments de pel·lícules de ficció, de documentals i de dibuixos animats. Per a dur a terme les sessions els col·legis han de disposar d’una taula amb una pantalla i projector, a més d’un equip d’àudio. Els talls de pel·lícules i el programa d’enregistrament, així com el micròfon professional l’aporta Frances Fenollosa.

Fenollosa és actor, director de doblatge i professor de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de València. És l’home que ha fet que el “Geni Tortuga” de la mítica sèrie d’animació “Bola de Drac” parle en valencià en Canal 9 i té una llarga trajectòria realitzant activitats amb xiquets. De fet, quan es realitzen els Tallers a Dénia, ja n’haurà fet més de 1500 pertot arreu, a tots els nivells educatius i per a tots els públics.

Entre els objectius d’aquesta divertida iniciativa està sobretot crear un públic a favor de l’audiovisual en valencià i que deixe de ser un fet extraordinari veure pel·lícules i sèries doblades al valencià, no sols a la televisió sinó també a les sales de cine. Tal com ha destacat Mar Reus, tècnica del departament, “a més de ser una acció que ajuda a l’expressió oral”, la iniciativa “posarà en contacte als xiquets i xiquetes amb el món audiovisual i la dramatúrgia d’una forma molt participativa, ajudant-los a perdre la por de parlar en públic o d’utilitzar un micròfon, treballant les emocions i la veu en registres diversos”.

Per últim, Tamarit ha volgut agrair la col·laboració i il·lusió dels col·legis participants i ha desitjat als alumnes a què gaudisquen amb el projecte.

La programació de les sessions serà la següent:

CEIPDATA TALLER DOBLATGE
CEIP MaristesProgramats dos tallers per al dilluns 30 de maig (de 9 a 10 h i de 10 a 11 h).
CEIP CervantesProgramats dos tallers per al dilluns 30 de maig. Un després de l’esplai (11.30 a 12.30) i l’altre de vesprada (de 15 a 16 h).
CEIP PouProgramats dos tallers per al divendres 3 de juny (de 9 a 10 h i de 10 a 11 h).
CEIP CarmelitesProgramats dos tallers per al dilluns 6 de juny (de 9 a 10 h i de 10 a 11 h).
CEIP PaidosProgramats dos tallers per al dilluns 6 de juny (d’11.30 a 12.30 h i de 12.30 a 13.30 h).
CEIP MontgóProgramats dos tallers per al dimarts 7 de juny (de 9 a 10 h i de 10 a 11 h).
CEIP VessanesProgramat un taller per al dimarts 7 de juny (d’11.30 a 12.30 h).

 

CEIP LlebeigProgramats dos tallers, un per al dimecres 8 de juny i l’altre per al divendres 10 de juny-