La Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic, amb la col·laboració de l’empresa deniera especialitzada en educació ambiental i eco-experiències, ha organitzat unes jornades de conscienciació i divulgació de les espècies d’aus que habiten en el nostre entorn natural. Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de les Aus Migratòries i el Dia Internacional de les Aus, els dies 7 i 8 de maig (pròxim cap de setmana) es realitzaran quatre activitats gratuïtes dirigides a tota la ciutadania.

El regidor de l’àrea, Josep Crespo, ha assenyalat que les jornades pretenen donar a conéixer la riquesa aviar del nostre entorn més proper, difondre’n la problemàtica i afavorir el coneixement del nostre mitjà natural entre la població. El regidor ha destacat que “disposem d’un entorn que cal difondre, utilitzant-lo de manera sostenible i protegint-lo”. I és que com bé diu el regidor “Dénia és molt més que sol, platja i gastronomia, i per tant, la nostra natura pot diversificar l’oferta turística de la ciutat i per tant, contribuir a la nostra economia”. Itziar Colodro, responsable de Magic and Nature, espera que les jornades contribuïsquen a difondre la riquesa i que els participants gaudisquen de la naturalesa “perquè és la millor eina per a cuidar-la”.

aLa jornada del dissabte 7 de maig, es desenvoluparà en el parc natural de la Marjal Pego-Oliva i inclou dues activitats diferenciades. Al matí, de 9.30 a 13.30 hores, els participants podran assistir a una sessió d’anellament d’aus amb els experimentats ornitòlegs Joan Sala i Toni Zaragozí, a la qual seguirà una ruta guiada d’interpretació pels diferents tipus d’habitats que componen el parc. La ruta finalitzarà en el paratge de la Font Salada. La segona activitat del dissabte, està programada de 18.30 a 20.30 hores i començarà amb una visita a l’Observatori del Bovar per a veure aus al capvespre. Seguidament, els participants podran observar i escoltar a les aus nocturnes i participar en una sessió d’anellament. L’experiència finalitzarà amb un pícnic.

Quant al diumenge, les dues activitats transcorriran a l’entorn de les Rotes i la reserva marina del Cap de Sant Antoni. Al matí, de 10 a 13 hores, es realitzarà una ruta d’interpretació a peu per a observar les aus marines de la zona, es visitarà l’observatori de cetacis i avifauna situat al final de les Rotes, i es pujarà fins a la Torre de Gerro, on s’abordarà la problemàtica dels incendis forestals en el parc natural i la regeneració de l’espai. Es finalitzarà de nou amb un pícnic. Per la vesprada s’eixirà amb catamarà fins a la reserva marina en la qual es podran observar les aus que nien en els penya-segats i les migratòries que creuen la zona. L’excursió està prevista de 18 a 21 hores i inclou un aperitiu a bord.

Per altra banda, les jornades es completaran amb una jornada dirigida al sector empresarial de turisme de naturalesa, que tindrà lloc el dilluns 9 de maig a la Casa de la Cultura. L’objectiu és informar de la riquesa natural de la reserva marina del cap de Sant Antoni al sector turístic, especialment quant a la població d’aus marines “perquè puguen utilitzar-ho com a recurs cap als seus clients”, ha destacat el regidor.

13094243_1025475850821045_7997026130988296581_n