Dénia ofereix col·laboració per adequar les infraestructures del conservatori

La jornada d’ahir va estar dedicada a les reivindicacions i necessitats educatives de Dénia.  Com ja es va anunciar la setmana passada, el regidor d’Educació i Cultura, Rafa Carrió, i l’alcalde Vicent Grimalt, tenien prevista una reunió amb el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, per traslladar-li algunes de les necessitats dels centres educatius, així com per a tractar la situació del conservatori Tenor Cortis, embolicat en polèmica.

En l’encontre els mandataris li van traslladar la ferma voluntat de la corporació de garantir la continuïtat del centre, després de la controvèrsia suscitada pel PP la passada setmana. Tal com ja va afirmar el de Compromís, les declaracions dels populars “despertaven una alarma innecessària, donat que Conselleria no ha pres encara cap decisió definitiva respecte al conservatori”.

Grimalt, Soler i Carrió
Grimalt, Soler i Carrió

Efectivament, el secretari autonòmic va refutar ahir les afirmacions del PP al declarar contundentment que “tot el que s’ha publicat sobre el tancament del conservatori és fals”, ja que “no hi ha cap decisió efectuada”. Soler va afirmar que s’està realitzant un procés inicial per determinar quins conservatoris continuen i quins no de l’actual xarxa però que, en el cas de Dénia, “no podem oblidar que té 33 anys d’història, és d’àmbit comarcal, i va ser dels primers a crear-se de tota la Comunitat”.Així deixava veure el compromís de Conselleria per garantir la persistència del centre.

A més a més, en la reunió també es va comunicar que serà l’Ajuntament el que realitzarà les actuacions de millora de les instal·lacions, conseqüència de la dificultat actual de la Generalitat per construir un nou centre.

 Valoració de l’Educació Pública per a xiquets i xiquetes de 2 anys

Durant la jornada, el secretari va visitar amb Carrió i Grimalt les aules per a xiquets i xiquetes de 2 anys dels col·legis Cervantes i Vessanes, per a comprovar in situ els bons resultats del programa pilot d’ensenyament. Soler el va qualificar “d’exit total” i va garantir la seua continuïtat en aquests centres. Conselleria, a més, farà extensiu el programa, de forma progressiva, a tots el col·legis de la Comunitat durant els pròxims anys.

CEIP Cervantes
CEIP Cervantes
CEIP Vessanes
CEIP Vessanes
CEIP Vessanes
CEIP Vessanes

Els projectes del Col·legi la Xara, Raquel Payà i Maria Ibars

Poc després, els governants es reunien també amb els directors dels col·legis Raquel Payà i Maria Ibars que li traslladaren les necessitats pendents en matèria d’infraestructures. Les obres de les mateixes, ja tramitades, començaran en el cas de la Xara aquest mateix any, i les de Raquel Payà l’any 2017.

CEE Raquel Payà
CEE Raquel Payà

Quant a l’eliminació dels barracons de l’IES Maria Ibars, el projecte es durà a terme a l’any següent i, aprofitant la reorganització del centre, Conselleria dirigirà accions per millorar l’oferta de formació. Mitjançant un procés participatiu comarcal, els agents econòmics i socials seran els encarregats de triar els sectors productius que volen potenciar dins de l’oferta de FP.

IES Maria Ibars
IES Maria Ibars