Dénia aprova una moció que insta al Consell a la construcció d’un Centre Residencial i un Centre de Rehabilitació i Integració Social en la Marina Alta. La finalitat és donar resposta a les necessitats de la població amb discapacitat intel·lectual i funcional. En l’acord s’exigeix al Consell incloure en els pressupostos de la Generalitat de 2017 una línia pressupostària amb dotació per executar aquestes infraestructures en l’àrea sociosanitària de la Pedrera. Tanmateix, es reclama la subvenció de la totalitat de les places del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Primerenca, gestionat per Ludai.

La cap del departament de Benestar Social ha realitzat un informe en què estipula la necessitat de comptar amb un Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) amb capacitat per a 55 persones, per cada 100.000 habitants. Tot i que la comarca compta amb 150.000 habitants, aproximadament, el centre més proper es troba a Benidorm, resultant inviable l’assistència dels nostres usuaris.

L’informe també conclou la necessitat de construir i posar en marxa el Centre Residencial Comarcal, amb capacitat per a 20-25 persones, i un Centre de Dia, per suplir les necessitats del col·lectiu amb limitacions funcionals. Aquest, amb capacitat per a 40 places, sumaria al Taller Ocupacional de la Xara. Segons l’informe, seria un centre “que podria atendre a 20 alumnes que en l’actualitat estan al Taller Ocupacional”, i si així fóra, “quedarien 20 places al Taller per atendre a usuaris en llista d’espera”.

Dénia demandarà al Consell la construcció d’aquestes infraestructures adaptant-les a les necessitats de la comarca.