El pròxim dissabte, 2 d’abril, els carrers de Dénia acolliran per primera vegada després de 20 anys una prova de la Volta a Peu de la Marina Alta, un circuit urbà de 10 kilòmetres que constarà de dues voltes. L’eixida i la meta seran al carrer Marqués de Campo, a les 16.30 per als xiquets i a les 18.30 per als adults, i l’entrega de trofeus, unes ceràmiques realitzades per xiquets d’Aprosdeco, es realitzarà al carrer la Via. La prova està organitzada pel Club d’Atletisme Baleària-Dianium en col·laboració amb l’Ajuntament i al ser el primer any, no serà puntuable.

L’esdeveniment, presentat ahir en roda de premsa, va comptar amb la presència de l’alcalde, Vicent Grimalt; els regidors d’Esport i Cultura, Marian Tamarit i Rafa Carrió, respectivament; els representants de Dianium, Ricard Pérez i Jordi Jorro; i els patrocinadors principals de la cursa, Alberto Morera, de la Fundació Dénia, i Fran Gallego d’AKI. També va assistir Ana Maria Vadillo, d’Aprosdeco.

Rafa Carrió, va destacar la col·laboració del departament de Cultura en l’esdeveniment donat que “aquest esport és una forma de vida, una cultura amb cada vegada més adeptes” i va subratllar la importància de fer comarca a través de l’esport. A més a més, l’edil va anunciar la presència de la xaranga Toca’t un ou en diversos punts, com en la meta i l’entrega de trofeus per “animar i atorgar un caràcter més festiu a la celebració”.

Marian Tamarit, va manifestar la seua il·lusió per aquest projecte “resultat de la col·laboració i el treball entre les entitats i l’Ajuntament, de la il·lusió d’aquestes per dinamitzar l’esport local, del compromís de l’equip de govern per complir amb les seues promeses; de fer comarca, i especialment, de complir amb una demanda de la societat esportiva llarg temps reivindicada”. En aquest sentit, va agrair l’estreta relació i suport de Dianium amb el personal de l’ajuntament i la participació dels patrocinadors i col·laboradors. Per últim, va animar a residents i turistes a gaudir de la celebració esportiva al carrer.

IMG_8640

Els representants municipals van destacar la importància que té per a la ciutat albergar una prova d’aquestes característiques. Grimalt va assenyalar que aquest és un objectiu present a l’acord de governabilitat en matèria esportiva i amb el que a més es persegueix “la desestacionalització del turisme amb l’esport i la cultura”. Per últim, va demanar paciència a la ciutadania, ja que molts carrers romandran tancats.

Ricard Pérez, del Dianium, es va mostrar molt satisfet de presentar aquesta activitat, felicitant als patrocinadors i col·laboradors “en la seua responsabilitat social col·laborant en l’esport en el seu exercici empresarial”. Tanmateix, va demanar paciència per la categoria de xiquets que no ha pogut participar recordant que “estem en prova i en futures edicions anirem millorant aspectes”. Jordi Jorro, per la seua part, va postil·lar que són més de 1700 els inscrites fins al moment, i des de l’organització estimen una participació de 2000 persones. També va recordar que continua oberta la inscripció en la pàgina web de SomEsport, amb un preu de 5 euros, fins al dijous.

Des de l’organització s’ha aconsellat aparcar al voltant del camí dels Lladres, en el pla parcial que volteja l’IES núm.2 de Dénia (gratuït); o en els pàrquings del port o el carrer la Via (de pagament).

volta