Hem de lamentar els actes vandàlics succeïts el passat diumenge per la nit a la parcel·la de les Marines, o els succeïts fa poc a Torrecremada. Però sobretot, hem de ser positius. Des de la regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic estem molt contents per la participació i bona resposta que va tindre la plantació en la qual col·laboraren vora 100 persones (xiquets i xiquetes, adults i diverses entitats). Aquest sí és un bon indicador del compromís de la societat amb el medi ambient.

És per això que estem estudiant crear un grup de voluntaris permanent que, coordinats amb el personal municipal de Parcs i Jardins, es dedique cada setmana a plantar noves espècies i a cuidar-les als diferents punts verds de la localitat. Naturalment, sol·licitarem la col·laboració de la policia local i nacional per tal de minimitzar els impactes negatius de les persones sobre el medi ambient. També establirem un calendari d’activitats de zones verdes i comptarem amb les propostes emanades del futur Consell participatiu de Medi Ambient.

Però, més a curt termini, són vàries les accions que estem ja concretant. Una d’elles, està prevista per al pròxim 21 de març, Dia Forestal Mundial, en què realitzarem una nova plantació coordinada amb joves dels tres instituts de Dénia. També per al pròxim mes d’abril, amb membres del Taller d’Ocupació, estem programant actuacions al Bosc de Diana encaminades a potenciar i convertir esta zona en el principal pulmó verd del municipi. I paral·lelament, prosseguim amb les diverses campanyes d’educació ambiental i sensibilització amb escolars. Perquè no sols és necessari dotar al nostre municipi d’àrees verdes, sinó també dotar a la ciutadania de coneixements i comportaments ambientalment respectuosos.

Eixa és la línia que volem seguir des de la regidoria. Hem de garantir una Dénia sostenible i verda. Cal acaronar el nostre tresor. Col·laborar perquè arribe el menys degradat possible a les generacions futures. Gràcies a tots i totes els que teniu la voluntat de fer-ho possible i que, amb un xicotet gest (com el del diumenge passat) heu fet tant per la Dénia que volem.

Josep Crespo Ferrer

Regidor de Medi Ambient i Canvi Climàtic. Parcs i Jardins. Agricultura i Pesca.