El Ple ordinari de gener, celebrat ahir a les 19 hores de la vesprada va aprovar de forma unànime els reglaments dels Consells de Cultura, Joventut i Residents Estrangers, presentats per Rafa Carrió, Cristina Morera i Oscar Mengual, respectivament. Acceptats de manera inicial, els estatuts passaran ara a un període d’exposició pública de 30 dies amb possibilitat de presentar al·legacions. Està previst que estos Consells estiguen en marxa en abril.

La creació i dinamització de consells participatius és una de les mesures de regeneració democràtica inscrites en el Pacte del Castell. Els principis i accions d’aquest govern estan basats en criteris de participació, transparència i eficàcia en la gestió. Així, la funció del consell és servir per a la consulta i participació d’agents implicats, per tal de conèixer, debatre i aplicar polítiques eficaces des de l’Ajuntament.

Per altra banda, la corporació va ratificar, per majoria, amb l’abstenció de CU-GD i la negativa del PP, el Pressupost de 2016, després d’haver efectuat la resolució de les reclamacions presentades per l’exedil popular, Vicent Chelet. Cal recordar que aquest pressupost, que ascendeix a 55.050.285 euros, és de transició i amb increments destinats a polítiques socials i d’ocupació, convenis esportius i lluita contra el canvi climàtic.FullSizeRender (5)

En l’apartat de precs i preguntes, la portaveu de CU-GD, Pepa Font, va mostrar el seu suport a l’equip de govern a l’hora de fer front a la Diputació, presidida per l’alcalde popular de Calp, César Sánchez, després que aquest no assistira a la presentació del projecte de Dénia, Ciutat Creativa de la UNESCO celebrada a Fitur i, que segons Grimalt havia “obviat de forma lamentable”. Per la seua banda, la portaveu del PP va excusar a Sánchez al·legant que Grimalt no l’havia convidat, a la qual cosa va contestar que tampoc ho va fer amb altres càrrecs que sí que van assistir, felicitar i donar suport a Dénia.

En altres qüestions, Rafa Carrió (Educació) va afirmar que la primera fase de les ajudes a la Xarxa de Llibres, amb un pressupost d’al voltant de 215.000 euros, començaran a pagar-se a les famílies la pròxima setmana. Marian Tamarit (Esports) va senyalar, respecte a la pregunta realitzada per Mari Martínez (C’s), que la causa de que de vegades no funcione l’aigua calenta en el Poliesportiu Joan Fuster és perquè ho fa amb un sistema de plaques solars i que “ja s’està treballant per donar-li solució a les dificultats existents”.

Després d’altres assumptes tractats, com la restauració de l’edifici de la Faroleta, clavegueram del Montgó, el prec d’agilitzar el banc de terres, o la discussió protagonitzada per Mari Martínez (C’s) i Ana Kringe (PP), es va donar pas a la intervenció del públic.
IMG_7998 (1)