La Sala de Conferències de la Casa de la Cultura de Dénia va acollir el dimecres, 2 de desembre, l’acte central a la Marina Alta de la candidatura de Compromís-Podem-És el moment. Més de 200 persones assistiren al míting comarcal de la coalició, abans del començament oficial de la campanya. Va comptar amb els parlaments de: Joan Baldoví, núm.1 per la llista per València i actual diputat de Compromís al Congrés; Rubén Martínez (Podem) núm.3 per Alacant; Vicent Molina (Compromís) núm.4 per Alacant; Gerard Fullana (Compromís) núm.10 per Alacant i diputat provincial; Vicenta Jiménez (Podem) candidata al Senat per Alacant; Josep Nadal (Compromís) diputat a les Corts; i l’assistència de Rafa Climent, Conseller d’Economia de Compromís.

IMG_9009Tots van coincidir en els seus discursos en que un dels principals objectius d’aquesta coalició és ser la primera força de vot al País Valencià, així com aconseguir un grup parlamentari valencià fort al Congrés dels Diputats. Baldoví hi va anar més enllà, i aspira a ser la primera força del país. “Hem de ser ambiciosos, hem de creure que el canvi aconseguit el 24 de maig l’aconseguirem també el 20D” va dir el diputat. A més a més, posant com a prova la presència de 19 diputats de Compromís i 13 de Podem al govern valencià, va animar a la societat a fer possible eixe canvi també al Govern Central ja que “el bipartidisme ha mort”, sentenciava.IMG_9013

Baldoví va fer un repàs de la seua trajectòria al Congrés, va destacar anècdotes, la defensa d’esmenes i les múltiples reivindicacions realitzades amb la seua presència com únic diputat. “Ara és el moment de tenir representació suficient per a oferir solucions i no protestes” explicava “i per això hem d’anar ben acompanyats amb un grup valencià fort”. En aquest sentit feia referència a la coalició amb Podem, com una “suma de persones de llocs diversos capaços de treballar junts per un fi comú, junts arribarem més lluny”.

IMG_9011El candidat també va destacar alguns dels valors que es defensen des de la coalició: apertura de les institucions; una educació i sanitat públiques universals; regeneració de la democràcia; sostenibilitat mediambiental; fer fora als corruptes; una economia del bé comú i un finançament just. En eixa línia va criticar l’apatia de Rajoy i l’infrafinanciació que ha patit el País Valencià durant aquests anys per haver sigut tractats com “ciutadans de segona”.  També va reivindicar la necessitat de construir el Corredor Mediterrani, per tal de vertebrar les comarques valencianes. Per tot això, va demanar l’ajuda dels militants i simpatitzants per tal de “superar-nos, per les persones, pels valencians, per vosaltres”.

IMG_8996

IMG_8999

Recolzant a Baldoví va estar també Josep Nadal, diputat de Compromís en les Corts, qui va senyalar la necessitat de “canviar el paradigma econòmic des de les arrels per què resulten en millores democràtiques”. Un canvi necessari que ja va començar amb la Primavera Valenciana i pel qual Compromís continua treballant als ajuntaments, en les Corts, en la Generalitat i “en unes setmanes també al govern central” deia Nadal.

IMG_8990Gerard Fullana, portaveu de Compromís a la Diputació i candidat per Alacant, també va intervenir destacant el treball, l’esforç i la dedicació de molts per fer del canvi una realitat, i “és per eixa línia per on hem de continuar perquè som imparables”, declarava.

IMG_8979Per la seua banda, el núm.3 per Alacant, Rubén Martínez Dalmau, va assenyalar que la gran assignatura pendent de l’actual Govern espanyol són els drets socials. Va defensar la necessitat de buscar “un govern que rescate a persones i no institucions bancàries, que es preocupe per la qualitat de vida, la vigència dels drets fonamentals i socials, i no soles pels seus grups d’interès”. El candidat de Xàbia afegia que “si som capaços de votar per un govern de canvi, haurem finalitzat amb èxit una llarga travessia”. Vicent Molina, núm.4 per Alacant va insistir en instaurar una economia del bé comú i canviar les lleis i les polítiques per a què “els nostres representats siguen propers”, així com per retornar la dignitat als valencians.

IMG_8998

I per últim, la candidata al Senat per Alacant, Vicenta Jiménez, va apuntar la necessitat de reformar un Senat vist com “un retir daurat per a vells polítics que ens costa milions als espanyols” i, en el seu lloc, conformar una cambra plurinacional que lluite pels interessos del territori, en contacte directe amb els representants.

IMG_9002Tots van coincidir en que l’única forma possible d’aconseguir-ho és “fent fora al Partit Popular”.

IMG_9026

IMG_9031