Prop de mig centenar de persones es reuniren el diumenge, a les 11 hores, enfront del monòlit per a celebrar la vint-i-vuitena edició de l’Aplec de la Marina al Castell que, com cada any, commemora la resistència de les tropes austracistes aplegades a Dénia durant la Guerra de Successió i recorda a les persones que lluitaren per les llibertats forals i nacionals del poble valencià.

L’acte, conduït per Joan Mascarell, va comptar amb el parlament cultural sobre la “Vila Vella” de l’arqueòleg Josep Antoni Ahuir.

IMG_6563

IMG_6564Tot seguit, el regidor de Compromís en l’Ajuntament de Dénia, Josep Crespo, va destacar el caràcter commemoratiu de l’acte no sol com un dia “per a recordar el setge patit per aquesta ciutat en 1708, la sang vessada o els Decrets de Nova Planta”, sinó també un dia per recordar “persones que han lluitat i treballat al nostre costat tots estos anys”, va afegir, destacant la tasca de Paula Espí, Antoni Lluís Carrió i Tomàs Perelló. Tanmateix, Crespo va fer referència a la responsabilitat que tenen els valencianistes, ara amb més representació política que els darrers anys, per posar la llengua “tants anys maltractada” on mereix, així com “millorar el sistema educatiu, en fer fora a Marina Salut, en portar el tren, acabar amb les diputacions, i en protegir i posar en valor el territori, les tradicions, i la cultura”. Quant al partit, Crespo va animar a la militància a seguir treballant de valent com fins al moment, de “baix cap a dalt” i “amb transparència i participació”.

IMG_6568

La Colla la Xareta va acompanyar amb la Muixeranga l’ofrena de flors durant l’homenatge als Maulets. Tot seguit els assistents van gaudir d’una estona agradable i d’una “picadeta”.

IMG_6567