“L’animació és una part màgica del cinema, és l’art de posar en imatges tot el representat, és la capacitat de donar vida a objectes i materials, de generar experiències úniques i d’enriquir la nostra imaginació”. Guadalupe Arensburg (Directora de Curtmetratges de Canal +)

Pintura, fotografia, plastilina, pixilació, imatge digital…Són moltes les tècniques, materials i estils amb les que produir art audiovisualment. Eixes manifestacions podran gaudir-se a Dénia en la Mostra de Curtmetratges d’Animació dins de la programació del Cinema Club Dénia, en el Centre Social. Serà els últims diumenges d’octubre, novembre, desembre i gener. A les 19 hores i a un preu de 3 euros. En cada una de les 4 sessions, de 65-75 minuts aproximadament, s’exhibiran al voltant de 9 curts de diferents tècniques. A més a més, dins de la Campanya d’activitats en Família, es realitzarà una altra sessió destinada especialment per al públic infantil, el 3 de gener a les 12 hores.

Guadalupe Arensburg, amb una experiènciade 19 anys en el món del cinema animat, ha estat presentant amb Rafa Carrió, regidor de Cultura, aquesta mostra de 45 dels millors curtmetratges d’animació d’entre 2013-2015. Ho han fet amb tanta antelació coincidint amb que Arensburg està en la ciutat i podia explicar el minuciós treball que suposen aquestes obres.

Es tracta d’una producció distinta a la que estem acostumats amb el cinema comercial, segons comentava Arensburg “són joies que han produït l’atracció en el públic asiàtic, africà, europeu, i que estan formades amb mirades i punts de vista culturalment distints, però amb inquietuds i motivacions similars”. Estan representades més de 20 nacionalitats en aquestes obres d’art. Signe de la seua qualitat és que pròximament estaran també en la Filmoteca de València, en el Festival Pirineos Sur i altes centres culturals llatinoamericans.

Nous horitzons, realitats i estils per a enriquir-nos audiovisualment.

Rafa Carrió, regidor de Cultura ha agraït molt tenir aquesta manifestació artística dins de la programació cultural. La cinematografia és una part fonamental de la cultura, i en concret, l’animació és una forma magnífica, al•legòrica i poètica de projectar la realitat. Carrió ha agraït també la presència i treball d’aquesta professional amb 19 anys d’experiència i aprenentatge en el món de les imatges. Arensubrg, per la seua part, ha mostrat el goix de sentir-se tan ben rebuda pel poble que tant admira: Dénia.