Hui ha començat el desmuntatge i retirada de les aules prefabricades del solar proper a Maria Ibars. El conegut com IES nº3 provisional va nàixer en 2007 per a solventar la creixent demanda d’estudiants dels dos instituts existents: IES Maria Ibars i IES Historiador Chabàs. Després de 6 anys, en 2013, els estudiants acudiren a les noves instal·lacions en el Camí de Santa Llúcia. L’anterior executiu afirmà aleshores que poc a poc s’anirien desmuntant els barracons buits. Fins ahir, continuaven estant presents en el solar municipal, suposant una despesa en lloguer a la Conselleria. La retirada ha començat després que el regidor de Compromís d’Educació, Rafa Carrió i l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, acudiren a Alacant per a traslladar-li a la Directora Territorial d’Educació, Tudi Torró, la situació en la qual es troben les diferents institucions educatives.

A més del tema dels barracons, es comentà la demanda d’ampliació del Col·legi Raquel Payá, tenint en compte l’augment de matrícules de l’alumnat els darrers anys, l’increment de professionals i el nombre d’unitats en funcionament, serveis de Fisioteràpia i Atenció primerenca. La comunitat educativa està especialment interessada en que s’inicien, al més aviat possible, les actuacions per a fer efectiva l’ampliació, que recordem és demandada des de fa prop de 10 anys. La sol·licitud inclou noves aules per alumnes amb PCI i TVA, biblioteca i informàtica, gabinet de Logopèdia, o espais per ubicar programes de Garantia social, entre moltes altres. I és que el centre ha hagut d’emprendre plans de millora dirigits a la recuperació i optimització dels espais, adaptacions, utilització de corredors com magatzems, i duplicitat d’usos de les sales.

Per altra banda, també es tractà la necessitat d’ubicar l’Escola Oficial d’Idiomes en un espai de propietat i no de lloguer, situació en la que es troba actualment, i que a més no arriba a cobrir l’extensa demanda per a estudiar en el centre. Així mateix, és sol·licità de nou la dotació del Decret d’Oficialitat pendent.

Altres assumptes que es van deixar sobre la taula, pendents d’estudi, foren l’ampliació del Maria Ibars per a ubicar als alumnes que estudien en barracons, i diverses millores en les instal·lacions dels col·legis, com són la pista esportiva del Pou de la Muntanya, Vessanes, o deficiències en el centre Llebeig.

Totes les propostes i actuacions van ser transmeses a la Direcció Territorial, que donà el seu compromís d’estudiar les mesures durant aquest mes, i tenir una resposta en la pròxima reunió prevista per a principis de setembre.