El regidor de Compromís, Rafael Carrió, i la tècnica de Cultura Maribel Font, han presentat hui la programació cultural que des de la Regidoria s’ha confeccionat per a omplir de música, cinema i art la localitat durant els mesos de juliol i agost. Una programació que, amb més de 50 activitats, arrancarà després de la setmana de festes, i està estudiada per a fer gaudir a residents i turistes , però sobretot per a donar-li molta importància als artistes valencians i locals.

L’edil de cultura ha senyalat que “El que està bé no hi ha que modificar-lo”, i és que moltes de les activitats tenen una llarga tradició. Carrió afirma sentir-se encantat amb els actes. A més, ha confirmat la seua assistència, no sols com regidor, sinó com cantant en La “RONDALLA, VENT POLS I PUA”, que actuarà en la Cantada d’Havaneres, el 18 de juliol a les 23.00 en la Llotja. En aquesta divuitena edició participarà també el grup “Mestre d’Aixa”. Per a finalitzar l’acte, la tradicional Cremà de Ron.

Pel que fa a la Música al Castell, les actuacions tindran lloc els divendres i dissabtes 24 i 25 de juliol, i l’1, 7 i 8 d’agost, a les 23 hores en l’Explanada del Palau del Governador. “El Pont d’Arcalís” (24 juliol) de Catalunya, ja han estat a Dénia en vàries ocasions i fa poc que presentaren nou disc.  La Companyia “d’Alfonso Losa” (25 juliol) li donarà el toc flamenc a aquest festival. “Dolç Tab Jazz” (1 d’agost), grup del País Valencià, interpretarà, amb estil jazzístic, cançons populars valencianes com són “Tio Pep s’en va a Muro” o “Ja ve Cento” entre altres.  En quant al grup “Gabacho Maroconnections”, de procedència marroquí, francesa i espanyola, faran gaudir al públic amb la fusió dels ritmes de jazz i africans. I per últim, la portuguesa, “Maria Do Ceo” aportarà eixe toc melancólic, tendre i atractiu que té “ El Fado” Tradicional.

Des del 15 de juliol la cultura arribarà al Barri de les Bassetes. 7 activitats consolidades es celebraran tots els dimecres a les 22 hores. Inauguren el VI Aplec de Rondalles. El següent dimecres cita amb el cinema, amb la projecció de l’aclamada “EL gran Hotel Budapest”. El 29 de juliol musica amb “Nova Companyia de Guitarres” i el 5 d’agost flamenc amb Maria Sandoval. De nou cinema, el 12 d’agost amb la cinta de Disney “Al encuentro de Mr.Banks”. “Marina Big Band”actuarà el dimecres 19 d’agost, i tancarà aquesta edició “Futbolín”, cinema d’animació per a tota la família.

Jocs familiars, tradicionals, contacontes, rocòdroms, castells, i moltes coses més per a gaudir en família, tots els dimarts al Carrer la Via a les 19.30 hores. També, un any més es projectaran films Vora Mar. 7 pel·lícules per a totes les edats tindran lloc els diumenges des del 19 de juliol, a les 22 hores, en la Platja Punta del Raset.

Més coses en l’apartat musical. Tornen les Nits de Jazz a Torrecremada. 3 concerts baix la lluna: el 30 de juliol, el 6 i el 13 d’agost, a les 22.00 hores.  La XVI Setmana Internacional de Música, serà del 18 al 22 d’agost a les 20.30 en el Centre Social, i amb un preu popular. Aquest any, dins de la Setmana Jove i amb entrada lliure, participaran els “Joves Intèrprets de l’Agrupació Artística Musical de Dénia”. I dins de la Setmana Internacional actuaran: Ara Malikian i José Luís Montón (fusió d’arrels armènies i flamencs), Duo de Pianos Ivón e Ivet Frontela Rico (diferents moviments clàssics i alguns cubans), Carmen Paula Romero i Carlos Budó (cant i piano d’Òpera i Sarsuela), i per a clausurar, Orquestra de Cambra “Solistas Mediterráneos”.

Respecte a les exposicions artístiques, destaquem les 7 d’Art al Carrer Diana els dissabtes a les 18.00 des del dia 18, i les de Luz Parra i Colors en la Casa de la Cultura.  Més aviat, el divendres dia 3,a les 20 hores, s’inaugura l’exposició 50x50 Homenatge a Miguel Hernández, present tot l’estiu.

Disfruteu, deniers i denieres, de la cultura que impregna l’estiu del nostre poble.