Baix la Mar i la Pedrera estan de festa. Aquest cap de setmana es celebren als barris les festivitats en honor a Sant Pere. Els dies 26, 27 i 28 són dies grans per als veïns, no soles en el sentit festiu, sinó també cultural i tradicional. I és que aquestes reunions veïnals no sols rendeixen homenatge al patró, sinó que mantenen viva l’associació, la fraternitat i l’alegria als barris. Són exemples de el que coneguem com “Fer Barri”.

Baix la Mar és probablement un dels districtes amb més encant i tradició de la ciutat de Dénia. Amb la seua bellesa mediterrània i amb la simpatia de la seua gent, l’emblemàtic carrer acollirà a tot el que vulga acostar-se. A partir de les 19.30 hi haurà una Concentració de festers que donaran pas a l’actuació de La Rondalla dirigida per la Colla del Cànter, i a les 23.00 de la nit José el Chachi farà espectacle amb el seu Karaoke.

El dissabte es matinarà a les 7.00 amb la Campana Farolet i a les 11.30 serà el Passacarrer amb dolçaina i tabalet amb la Colla de la Xara, pel Mercat Municipal, Marqués de Campo, Explanada Cervantes i Barri El Poalet. A les 12.30 Cucanyes per als xiquets. Ja a la vesprada actuarà Toni de l’Hostal i a les 21.00 les danses Dianium Dansa. Festa a la nit amb la discomòbil DJ Retoret.

L’acte més solemne del diumenge serà La Missa en honor a Sant Pere, a les 9.00 hores. Després, a les 11.30 El Pasacarrer amb dolçaina i tabalet pujarà a la Pedrera a fer una visita de cortesia. El Grup Desficaci actuarà amb l’obra teatral La Clòxina, a les 20.30 hores. Per a tancar la festa, a les 00.00, se lluirarà el bastó al nou President, i fins a l’any que ve, bones festes de Sant Pere.

En el cas de La Pedrera, amb la màgia del Montgó com testimoni, l’Orquestra Capital 90 farà gaudir aquesta nit als assistents a partir de les 23.00 hores. El dissabte, a les 8.00 del matí, la despertà tradicional obrirà la jornada. A la 13:00 la comissió convidarà a un refresc i a les 14.00 se celebrarà el dinar. Per la nit, més festa cap a les 23.00 amb l’orquestra Pirata.

El diumenge a les 10.00 serà la Solemne Missa en honor al Patró. A les 11.30 Triangular de Raspall i a les 12.00 Brisca i “chinchon”. Per a dinar, paella per a tot el món que vulga acostar-se. A la vesprada la protagonista serà la Processió, a les 19.30. I per a tancar la nit, Soggy Botton Jam, a les 21.00, posarà punt final a aquestes festes que, com un any més, aporten amb tradició i alegria, color i soroll als barris de la nostra localitat.