Compromís per Dénia han presentat este matí en roda de premsa els eixos fonamentals del seu programa electoral en matèria sanitària. A Josep Crespo i Rafa Carrió, número 1 i número 2 de la candidatura, els ha acompanyat un expert en aquesta matèria, Paco Sánchez, qui ocupa també el número 12 en la llista electoral.
Ha sigut Paco Sánchez l’encarregat de destacar quina és la línia de treball de Compromís en este aspecte: “la nostra prioritat és tornar la sanitat a la gestió pública i directa que assegure la qualitat del servei, l’atenció equitativa i que evite el balafiament dels recursos públics”.
Tot i que no hi ha competència municipal per a arribar a aquest punt, Compromís des de l’Ajuntament hauria de posar en valor els professionals, i no com s’està fent ara, que s’han posat per davant els criteris econòmics a l’hora de contractar al personal.
Sánchez ha trencat amb la idea de que un rescat costaria més car que seguir com fins ara, sinó tot el contrari, s’estalviarien diners. “Volem rescindir un contracte que no s’ha acomplert ja que Marina Salut es va comprometre a fer un segon centre de salut en Dénia i un en Calp. Després de sis anys funcionant, hi ha un clar cas d’incompliment de contracte i caldria aplicar la llei”, ha explicat.
Segons s’ha explicat, en França hi ha hagut casos de rescats de gestió privada per a fer-la pública, ja que se n’han adonat que la gestió privada ix molt més cara. “I és normal, una empresa no és una ONG, busca guanyar diners i per això la tendència a Europa és rescindir contractes i recuperar la sanitat pública”, ha contat el de Compromís.
“L’educació i la sanitat són les dos trinxeres que queden de l’estat del benestar, si continuem privatitzant, ho perdrem tot”, ha apreciat Paco Sánchez. Com a exemple de bona gestió pública, ha parlat de l’hospital sociosanitari de la Pedrera, que en pocs anys s’ha convertit ja en tot un referent, per la seua motivació i administració i amb molt poca inversió.
El candidat de Compromís per Dénia, Rafa Carrió ha afegit: la sanitat no potser un negoci. Estan en joc les vides de les persones i també dels professionals, a qui no es tracta com es mereixen”.