Compromís per Dénia ha convocat els mitjans en roda de premsa en una jornada fallera com la de hui per tal de reivindicar el paper cultural i turístic de les falles. El candidat a l’alcaldia, Rafa Carrió, ha anunciat que entre les prioritats de Compromís està la d’impulsar un museu faller com a pol d’atracció turístic i cultural. La diputada i candidata per la circumscripció d’Alacant, Mireia Mollà, ha criticat el govern del PP a la Generalitat per no fer res per les falles i per la promoció de la nostra cultura.

Rafa Carrió, candidat a l’alcaldia de Dénia, ha manifestat la intenció de Compromís de potenciar turísticament les falles de Dénia: “no sols de la gamba viu Dénia, no som només una destinació de sol i platja, les falles de Dénia han de ser una marca turística i atrauen visitants que desestacionalitzen el turisme”. Per això, el número ú de Compromís per Dénia ha llençat la proposta d’un Museu Faller per a Dénia com a pol d’atracció turístic, que suposaria, a més a més, un focus de visites important on també s’explicaria una part important de la història de Dénia.

Carrió ha explicat que cal que el govern de Dénia pague les subvencions a les falles i les carrosses amb temps i forma i no només quan hi ha eleccions, ja que això perjudica el món faller però també l’economia local. Compromís per Dénia aposta també per una reducció de l’IVA a les falles, i ha recordat la proposició de Compromís al Congrés de no pujar aquest impost a les festes populars valencianes i que va ser tombada pel PP.

En aquesta línia, Mireia Mollà, diputada a les Corts Valencianes per Compromís, ha criticat el govern del PP a la Generalitat per no haver fet res per les falles i per la promoció de la cultura en tot el temps que porten al govern. “Han plantejat una llei de senyes d’identitat que en realitat no serveix per a res, el que haguera calgut fer és reivindicar a Madrid aquesta baixada d’impostos des del mateix govern valencià”, ha explicat la candidata per la circumscripció d’Alacant.

“Tenim un govern que és submís a Madrid i que no es preocupa per defensar el nostre patrimoni culural i lingüístic i això es fa amb subvencions i no amb una llei de senyes d’indentitat” ha dit Mollà.

Després de la roda de premsa, Mireia Mollà ha acompanyat Rafa Carrió i una comitiva de Compromís per Dénia a visitar les falles de la ciutat i al lliurament dels premis infantils de les falles.