((article aparegut al Canfali Marina Alta el 25/10/14))

Amb aquesta frase Compromís ha iniciat una campanya per defendre el comerç local. Arriben unes dates molt importants per a les botigues de Dénia i des de la nostra formació política apostem per comprar als xicotets negocis de proximitat. Eixos llocs escampats pels barris que fan que la nostra vida siga més còmoda, sana i barata. Còmoda perquè apenes hem de caminar, com a molt uns carrers per trobar allò que necessitem. Sana perquè no hem d’agafar el cotxe, passegem i menegem el cos sense haver de contaminar l’aire amb els nostres vehicles de motor. I, finalment, barata perquè no hem d’invertir diners en transport i perquè damunt repercuteix directament en l’economia local, generant més riquesa, llocs de treball, diners per a reinvertir.

La frase #rescatem el comerç local pot semblar catastrofista, però en absolut ho és. És una apel·lació a la reivindicació i a l’orgull després de tanta humiliació. Aquí, al nostre país, han hagut moltes empreses que ens han robat, s’han corromput i que damunt han necessitat dels diners de tots nosaltres perquè no tancaren. Bancs i caixes d’estalvis “rescatats” per l’Estat que segueixen guanyant diners gràcies a les injeccions econòmiques públiques que mai rebran altres negocis, com ara la botiga de roba del cantó o la sabateria de la plaça.
Què han fet els governs recents pel comerç local?

Ofegar-lo més encara ampliant horaris per a les grans superfícies comercials i permetent que s’òbriguen més hipermercats que fan més difícil competir en igualdat de condicions.
El govern de Rajoy i el govern de Fabra semblen decidits a acabar amb els nostres botiguers. Només el governants de cada casa –vosaltres, veïns i veïnes de Dénia– poden “rescatar” un teixit productiu fonamental per a les nostres vides.

Amb tot, no podem deixar que Nadal siga l’única època de l’any per a comprar a Dénia. Cal fer-ho tots els dies. Per això vos convidem a comprar tot el 2015 a les botigues de casa nostra. Els venedors posaran tota la seua ànima i esforç perquè si entreu per la porta del negoci eixiu satisfets, contents i amb ganes de tornar. Des de Compromís n’estem segurs. Això és l’economia del bé comú.

Per Rafa Carrió, candidat de Compromís a l’Alcaldia de Dénia

Rafa Carrio