El Pla Estructural d’Urbanisme presentat pel govern del PP de Dénia no comptarà amb el recolzament de Compromís per la manca de informació aportada i per incomplir les exigències de la Llei D’Ordenació del Terreitori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP).

La documentació i plànols que ha lliurat la regidoria d’urbanime a Compromís per Dénia no conté una anàlisi i diagnòstic territorial ajustat a la realitat, oblida –per exemple– la afluència de població en els períodes d’estiu i les necessàries infrastructures. “Tampoc té una justificació dels compliment dels objectius ambientals i els indicadors de sostenibilitat”, afirmà el portaveu de Compromís a l’Ajuntament Josep Crespo. Segons ha pogut constatar Compromís, falta la descripció i justificació del model territorial i urbanístic proposat (indicant l’oferta de sòl i les edificabilitats. Tampoc hi ha els documents d’avaluació ambiental i territorial, els estudis de trànsit, de mobilitat i transport, del sòl per a activitats econòmiques, la disponibilitat de recursos hídrics, un estudi d’avalucació socio-econòmica i de patrimoni cultural i l’informe d’afecció a la Xarxa Natura, entre d’altres.

El candidat a l’Alcaldia per Compromís, Rafa Carrió, lamentà que “després de tants anys d’espera ara el PP vullga resoldre en un mes, amb presses i malament un instrument que requereix de transparència, participació i anàlisi”. “Es una burla a les persones. Falta molta informació important. Creem que es pot funcionar amb el Règim Urbanístic Transitori i dissenyar el planejament com cal i no fent un pinta i coloreja a tota velocitat i com si s’acabara el món”. El regidor de Compromís, Josep Crespo, afegí que “pel poc que coneixem ens fa pensar que és més un encobriment del pla especial de la ronda nord”.

“No hi ha res que justifique la pressa que té el PP”, afirmà Rafa Carrió. Per a Compromís es pot funcionar amb el planejament actual i “no cal hipotecar la pròxima corporació fent les coses malament i sense consens”, apuntà Crespo.