El pròxim diumenge, 30 de novembre, Compromís per la Marina Alta celebrarà el XXVII Aplec de la Marina al Castell de Dénia, acte mitjançant el qual es commemoren els fets que van ocórrer el 1708, amb el qual finalitzava la Guerra de Successió a la comarca. Va ser un 17 de novembre, després de dues setmanes de dur setge, quan el Castell de Dénia capitulava danvant les torpes del general borbó d’Asfeld.
Com és tradicional, Compromís per la Marina Alta, celebra un aplec al Castell de Dénia i enguany torna a comptar amb la presència dels Miquelets del Regne de València, que igual com feren l’any passat, representaran als carrers de la ciutat alguns fets del conflicte.
L’acte començarà a les 11.30 hores a la Glorieta del País Valencià de dénia, des d’on els Miquelets desfilaran fins a la plaça de l’Ajuntament, on representaran l’entrada del general Baptista Basset a la ciutat i la proclamació de l’arxiduc Carles d’Àustria com a rei. La desfilada continuarà fins al Castell on es farà la tradicional ofrena als Maulets.
Davant el monolit i per finalitzar l’acte hi haurà parlaments polítics.

cartell aplec 2014