Article aparegut a l’edició setmanal de Canfali Marina Alta el 26/07/2014

Sembla que el regidor de Comerç de Dénia no tracta a tots els comerciants per igual, i no sóc jo l’únic que ho diu no. Ho diuen els afectats, els que se senten marginats per la seua política elitista i diferenciadora que dóna més oportunitats a uns que a altres; ara la seua bara de mesura no la tinc del tot clara.
El que sí que tinc clar és que el moment econòmic és ja prou delicat, sobretot per a les xicotetes empreses com per a que des de l’administració es posen encara més entrebancs, si més no, no es donen les mateixes oportunitats per a tots.
Si estic parlant així és a propòsit de ‘La Nit Oberta’ celebrada la setmana passada al centre històric de Denia, una iniciativa que suposa un horari d’obertura estés en els comerços de només alguns carrers. La iniciativa no seria del tot dolenta, ja que ‘incentiva les vendes i augmenta la visibilitat de les botigues’ com s’ha declarat des de l’Associació de Comerciants i Empresaris de Dénia. Però el que no es pot fer és marginar la resta de comerços que no estan situats en aquesta zona, fet així, només es contribueix a la marginació i a enfonsar encara més les botigues que no estan situades en aquesta zona.
No estaria de més que el senyor Chelet deixara de pensar pels seus propis interessos i obrira un poc més el ventall de posibilitats i iniciatives per a la resta de carrers.
Només en que la segona edició d’aquesta ‘Nit Oberta’ canviara d’ubicació ja seria un punt a favor, però és que a més, hauria de donar encara més possibilitats a aquells comerços que, per la seua situació, no els arriben tants turistes com al Carrer Marqués de Campo i carrers del voltant.
No és la primera vegada que els comerciants que no estan en aquesta zona es queixen per les estratègies de la regidoria d’Hisenda, ja que, més que ajudar i fer més fàcil el camí cap a la recuperació, el que fan és perjudicar a molts negocis de Dénia, que no veuen la recuperació al final del carrer.
Senyor Chelet, no continue pel mateix camí, canvie d’estatègia i tots i totes eixirem guanyant.

JOSEP CRESPO I FERRER
PORTAVEU DE COMPROMÍS PER DÉNIA