L’adjudicació de 991.403 euros per part de Conselleria al projecte de reconversió de l’antiga llotja en una nova oficina de turisme per a Dénia té una lectura clara per a Compromís per Dénia: “l’equip de govern no té cap tipus de planificació turística i pren decisions totalment improvisades”.
Compromís per Dénia considera que és una quantitat excessiva de diners per gastar en la rehabilitació d’un edifici que s’utilitzarà com a oficina de turisme. “La fórmula de les oficines de turisme està en decadència, el plantejament turístic ha evolucionat i les necessitats de Dénia ja no són les mateixes, potser aprofitarien més xicotets punts d’informació en llocs estratègics de la ciutat, com ara les estacions o el port, que una gran oficina que suposaria una despesa molt gran i el resultat potser no seria tan gratificant, cal optimitzar els edificis públics que tenim per crear punts d’informació turística de baix cost per a les arques municipals”. ”, ha explicat el coportaveu de Compromís, Rafa Carrió,
Això només demostra una falta de planificació per part de l’equip de govern, que paga un lloguer de 3.500 euros mensuals per l’oficina al costat de l’estació del tren i que va gastar en el seu temps una altra gran quantitat de diners en un edifici a la Plaça del Consell, que només s’utilitza durant els mesos d’estiu.
Els més de 900.000 euros que ara s’invertiran en l’antic edifici de la Llotja se sumen, a més a més, als 455.563,92 euros de la subvenció que el Consell va donar per a la realització del projecte de taller d’ocupació “La Llotja de Dénia” que es va anunciar en 2010 i dels quals mai mes es va tornar a parlar. El regidor de Compromís, Josep Crespo, ha preguntat en diverses ocasions per aquesta subvenció que havia de donar feina a 24 alumnes o dels diners que es van invertir en la maqueta d’un projecte que ja hauria d’estar acabat i mai ha obtingut una resposta satisfactòria.
Compromís per Dénia insta a l’equip de govern de govern a fer una planificació més exhaustiva de les necessitats turístiques de la ciutat i ha plantejar-se la necessitat real d’aquesta inversió per a fer una oficina de turisme, així com planteja la possibilitat de valorar la utilització d’altres edificis públics que estan buits per a aquest ús