El portaveu de Compromís per Dénia, Josep Crespo, considera que el conveni de col·laboració entre la Generalitat, l’empresa Marina de Dénia i l’Ajuntament per a la vigilància i control marítim de la reserva marina del Cap de Sant Antoni aprovat el passat 11 de juliol ha resultat ser un “estafa” per a l’Ajuntament de Dénia, ja que és qui ha de pagar per un servei que no és de la seua competència.
“Hem estat molt de temps exigint la signatura d’aquest conveni i esperàvem un altre resultat, perquè ací l’única que perd és la ciutat de Dénia, ja que, tot i que el servei de vigilància ha continuat fent-se, ha sigut l’Ajuntament el que ha hagut d’arreglar una errada molt grossa del Consell”, ha explicat Josep Crespo.
Compromís considera que és molt important el manteniment i la reserva d’aquest paratge natural i per això no entén com la Conselleria de Medi Ambient ha deixat d’invertir en aquest servei, al mateix temps que no entén com des de l’Ajuntament no haja pressionat més al govern valencià per a que assumisca la totalitat de la despesa. En el mateix cas hauria d’estar l’Ajuntament de Xàbia, qui no ha participat d’aquest conveni, perquè s’ha entés des d’un principi que la competència no ha de ser municipal.
Josep Crespo ha fet referència també a la cessió de l’amarrament per a l’embarcació de vigilància que ha fet des d’un primer moment la Marina de Dénia. “No entenc per què una empresa privada ha de cedir l’amarrament, quan el Port de Dénia disposa de places públiques que haurien d’estar disponibles per a aquest tipus de necessitats”, ha explicat Crespo.
Compromís per Dénia conclou que l’equip de govern no hauria d’acceptar un conveni en el qual la Generalitat s’estalvia un 75% de l’import del cost real en detriment de l’Ajuntament.
Per altra banda, el portaveu del grup parlamentari de Compromís a les Corts, Enric Morera, preguntarà a la Mesa de les Corts pel cost real de la vigilància durant tot el temps que s’ha estat treballant sense tindre el conveni signat i quina és la quantitat real que haurà de pagar l’Ajuntament de Dénia per aquesta “col·laboració desinteressada”.