El diputat i portaveu del grup parlamentari de Compromís, Enric Morera, ha presentat per escrit una sèrie de preguntes a la Mesa de les Corts, per tal d’esclarir l’incendi ocorregut al Parc Natural del Montgó el passat divendres.
Per a Compromís, l’incendi ha evidenciat que la situació de les nostres muntanyes travessa enguany una situació excepcionalment delicada per la manca de pluges que patim. Així mateix constata la necessitat d’articular mecanismes urgents de coordinació de tots els mitjans existents (autonòmics, municipals i privats) i en cas de ser necessari, incrementar-los per tal de garantir una vigilància efectiva i una actuació en cas d’incendi el més ràpida possible. La prevenció resulta també fonamental per tal d’evitar nous incendis i garantir la regeneració de la zona cremada.
Per això, Enric Morera ha preguntat a la Mesa de les Corts pel pressupost de la Generalitat per a la prevenció, vigilància i extinció d’incendis al Montgó i quina part d’eixe pressupost s’ha fet efectiu. Compromís també ha volgut saber quins són els mitjans amb què compta la Generalitat Valenciana en el Parc natural del Montgó per a l’extinció d’incendis per enguany i si el Consell ha fet alguna gestió per coordinar tots els mitjans existents, ja siguen públics o pertanyents a organitzacions ciutadanes, per a la prevenció, vigilància i extinció d’incendis en el Parc Natural del Montgó. Així mateix, el portaveu de Compromís ha preguntat en quin estat es troben les investigacions per tal d’arribar als responsables de l’incendi.
Per la seua banda, el regidor de Compromís a l’Ajuntament de Dénia, Josep Crespo, ha lamentat els fets i insta a l’equip de govern de Dénia a esbrinar aquestes qüestions pel seu compte i també a exigir a la Generalitat més mitjans i efectius per a casos com aquests, a més d’incrementar la vigilància de cara a l’estiu.