Compromís per Dénia, seguint els passos del grup parlamentari de Compromís a les Corts ha demanat que els llibres de text de primària d’enguany siguen vàlids per al curs següent i que Conselleria pressuposta l’adquisició dels llibres per a cedir-los als centres educatius.
Compromís explica que els últims anys moltes famílies han tingut i continuen tenint greus dificultats econòmiques per a adquirir els llibres de text. Aquest fet ha mogut moltes AMPA, claustres i ajuntaments a tirar endavant bancs de llibres, una solució de sentit comú, que estimula a més en l’alumnat el respecte als llibres, i l’ensenya a aprendre a organitzar-se socialment per fer front a unes eterminades necessitats.
Josep Crespo, regidor de Compromís a Dénia, ha assegurat que “davant d’aquesta situació, seria molt convenient que, per part de la Conselleria d’Educació, es garantira, ja que el proper curs els centres escolars continuaran mantenint els mateixos llibres que tenen enguany, perquè qualsevol canvi en aquest sentit seria catastròfic per al bon funcionament d’aquests bancs de llibres i, per tant, per a l’èxit d’una iniciativa tan important. No estem parlant per parlar, unes altres comunitats autònomes, com ara la de Madrid, han pres ja aquest acord”.
Compromís ha presentat una proposició no de llei en la qual es demana a Conselleria que pressuposte per al curs 2015-16 l’adquisició dels llibres de text corresponents a 1er, 3er i 5é de Primària, uns llibres que cediria als centres escolars per a l’ús de l’alumnat, una mesura que caldria fer extensiva en cursos posteriors a la resta de cursos.
Josep Crespo ha anunciat que presentarà pròximament una moció a Dénia per a que es faça el mateix a les escoles de Dénia.