El portaveu de Compromís per Dénia, Josep Crespo, ha explicat la posició contrària de Compromís a les prospeccions petrolieres que estan previstes per a les costes valencianes, però ha culpabilitzat PP i PSOE de ser els causants d’haver arribat a aquesta situació, perquè estant ells en el govern s’han aprovat diverses lleis que ho permetien. Per a contrarrestar la situació, Compromís aposta per un nou model energètic basat en les energies renovables.
“És curiós que tant PP com PSOE vullguen ara abanderar la lluita contra les prospeccions, quan està clar que ambdós són els responsables d’haver arribat a aquesta situació. Des de Compromís portem anys tractant d’impedir que aquesta pràctica es duga a terme en la nostra costa, perquè sempre hem sabut el perill que això comporta per al medi ambient, en canvi, tant PP com PSOE han aplanat, cadascú en el seu moment, el camí per a que es facen aquestes prospeccions”, ha explicat Josep Crespo.
Josep Crespo ha recordat que ja en 2002, el llavors president popular José Maria Aznar ja va aprovar que es feren prospeccions a prop de les Illes Columbretes. Després va ser el PSOE qui va començar el moviment de fer-les al Golf de València. Compromís ja va presentar en 2010 una Proposició No de Llei perquè això no tirara avant, i el PSOE va votar en contra.
Per aquesta mateixa raó, Josep Crespo lamenta que aquestos partits no tinguen una postura clara i que defensen el que més els interessa en cada moment i per això també posa traves a l’única solució que podria acabar amb les prospeccions petrolieres, que són les energies renovables. “Ara és el moment de donar llum verda a un nou model energètic basat en les energies verdes i renovables, és el moment de fer el canvi, i això només depén de PP i del PSOE”, ha aclarit Crespo.
TAULA RODONA
Compromís ha anunciat que el pròxim dijous, 27 de febrer, han organitzat una taula rodona amb tècnics i afectats per tal d’explicar i raonar al voltant de les prospeccions petrolieres i els seus efectes per a Dénia. A l’acte, que tindrà lloc a la sala de conferències de la Casa de Cultura, intervindrà el diputat de Compromís a les Corts Valencianes, Juan Ponce, que és també portaveu de medi ambient, Josep Crespo, com a representant de Compromís per Dénia i com a tècnic de medi ambient, i altres representants de l’hosteleria, el turisme i la pesca de Dénia.
Compromís convidarà a l’acte a totes les associacions de Dénia, així com també a les federacions de veïns.

MANIFESTACIÓ
El regidor Josep Crespo ha confirmat que assistirà a la manifestació convocada este dissabte, 22 de febrer, a Castelló, acompanyat d’altres membres de Compromís per Dénia.