IMG_0482
El diputat de Compromís a les Corts Valencianes, Juan Ponce, i el regidor de Bloc-Compromís a l’Ajuntament de Dénia, Josep Crespo, han comparegut este matí en roda de premsa per raonar la seua oposició a les prospeccion petrolieres que estan anunciades davant el Golf de València. Després d’haver presentat en últims dos anys diverses mocions i PNL, ara, el grup parlamentari de Compromís ha presentat una Proposició No de Llei demanant al govern valencià, que inste a l’espanyol a emetre una declaració d’impacte ambiental negativa i que continue oposant-se a qualsevol projecte d’investigació o explotació d’hidrocarburs en el territoti litoral valencià.
El diputat Juan Ponce, que també portaveu de medi ambient de la coalició, ha advertit del perill mediambiental que aquestes pràctiques suposen: “la unanimitat en contra d’aquest projecte és ben clara ja que no és compatible amb el model econòmic actual, si comencen els sondejos perilla la pesca, el turisme i tot el que depén directament de la mar, per no comptar amb el desastre ecològic que això suposaria”.
A banda de les accions polítiques que es portaran a terme, ja que a l’ajuntament de Dénia també es presentarà una moció, la setmana que ve està previst que Compromís per Dénia organitze una taula redona informativa en la qual estaran representats diferents col·lectius afectats de Dénia i a la que intervindrà també el diputat Juan Ponce. Compromís estarà també present en la manifestació que s’ha organitzat a Castelló el pròxim 22 de febrer en contra d’aquestes pràctiques.
Per la seua banda, el regidor Josep Crespo, ha aprofitat per denunciar l’estat de la microreserva de flora de les Rotes: “Ja ho hem advertit en diverses ocasions, però sembla que no ens escolten, el PP diu que es preocupa molt pel medi ambient però no veiem cap resultat, en aquest indret tenim només el cartell de què es tracta d’un espai protegit però al seu voltant només trobem plantes invasores, ningú s’encarrega de mantindre-ho”.
Josep Crespo ha advertit que no tindre cura del medi ambient, tant pel que fa a la microreserva com a les prospeccions és no tindre cura del futur econòmic i social de la ciutat, ja que l’entorn és font de riquesa i en el cas de Dénia, encara més.