Membres de l’executiva local de Compromís per Dénia han comparegut hui en roda de premsa per tal de respondre a les declaracions del regidor d’Hisenda de la setmana passada, en les quals anunciava la “crítica” situació econòmica en què es troba l’Ajuntament i els efectes que això tindrà. El seu portaveu, Josep Crespo, ha lamentat que durant tota aquesta setmana cap membre de l’equip de govern haja comparegut per explicar de quina manera concreta afectaran totes les mesures que anunciava Vicente Chelet.
Un dels anuncis que més va colpir va ser el traspàs de la gestió de la Residència Santa Llúcia al Consell. “No entenc com encara no ha eixit la regidora Isabel Gallego a donar explicacions al respecte sobre una cosa tan important com aquesta tant per als treballadors de la mateixa com per als veïns i usuaris de Dénia, i encara entenc menys quin serà el futur de la Residència si ha d’anar a parar a mans d’una Generalitat totalment endeutada”, ha explicat Josep Crespo. Compromís no s’explica com encara no ha eixit la regidora d’educació a explicar què passarà amb les beques de menjador o amb l’escoleta infantil. O per què no ha explicat Chelet que passarà amb les empreses a les quals l’Ajuntament deu diners.
El regidor de Compromís ha criticat molt durament les declaracions de Chelet, sobretot en la part en la qual tira les culpes a les condemnes urbanístiques heretades d’altres governs anteriors ja que, segons Crespo, el que fa és aprofitar-se d’elles políticament i obviar les sentències judicials que són negatives i que provenen només del seu equip de govern.
Josep Crespo s’ha mostrat disposat a escoltar qualsevol proposta que els facen per tal d’exercir la seua responsabilitat i afegeix: “nosaltres sempre hem sigut responsables i mai hem volgut ofegar els ciutadans amb impostos, sempre ens hem mostrats oberts a escoltar qualsevol proposta però mai no ens en ha arribat cap, ja que la paraula consens no existeix en el vocabulari de Chelet”. Entre les mesures que l’edil va proposar també es trobava la de retallar tres dels 10 càrrecs de confiança, una mesura que ja fa temps que la proposava Compromís, que ara es pregunta si es rebaixaran també els sous dels regidors o retallaran en despeses de protocol i dietes.
Josep Crespo ha lamentat que l’equip de govern no cride a cap reunió al respecte als partits de l’oposició i ha afirmat que encara espera que el criden per a l’encontre que el regidor d’hisenda va anunciar per a aquesta setmana.
Compromís es pregunta què opinen els dos regidors de Centre Unificat com a socis de govern, ja que tampoc han fet cap declaració al respecte. Per tot això, Josep Crespo insta a cadascun dels responsables del PP i CU a que donen la cara i expliquen en què consisteix aquesta “crítica” situació econòmica de l’Ajuntament i de quina manera afectarà als veïns i a les veïnes de Dénia.

CÀNON CLAVEGUERAM

D’altra banda, Rafa Carrió, membre de l’executiva ha criticat la pujada de la taxa fixa del cànon de sanejament del clavegueram que s’ha fet durant tres anys seguits a Dénia i ha advertit que aquesta taxa potser il•legal quan s’aplica a un veïnat que no disposa d’aquest servei, com ara els veïns de Rotes-Montgó.
Carrió ha demanat a l’alcaldessa de Dénia que intervinga davant la Generalitat Valenciana per tal que no continue ofegant a impostos als veïns de Dénia.