El regidor de Bloc-Compromís Josep Crespo, ha comparegut este matí en roda de premsa per a donar el punt de vista del seu grup en el procés de tria de projectes que es faran amb el Pla Confiança. Crespo s’ha referit a aquest procés com un “frau i una mentida” que els partits de l’equip de govern disfressen de procés participació. . El regidor ha contestat al regidor Vicente Chelet, que els ha acusat en diverses ocasions de no haver fet cap proposta, que això no és el que ells entenen per participació i que Compromís no vol entrar en eixe joc.
En primer lloc, Josep Crespo ha criticat la manera en què s’ha fet, ja que els projectes, segons ells, haurien d’haver sigut triats pels veïns, tal i com es va acordar en la reunió del 30 d’octubre de 2012 de l’Agenda 21 Local, i no pels polítics. En segon lloc, ha criticat la tria dels projectes, ja que no respon a cap dels criteris marcats en el Pla d’Acció Local (PAL), en el qual se suposa que s’han basat per a fer la selecció.
“En la reunió celebrada ahir, a la qual només van assistir 20 persones, el PAL semblava que era la seua font d’inspiració, quan en realitat mai abans havien parla d’ell i estic segur que alguns no saben ni el que és. Així i tot, ells mateixos han quedat en evidència quan qualsevol pot criticar que per a fer la tria de projectes no s’han basat en aquest document, perquè si fora així no estarien ni la meitat dels que hi ha. La Nau tampoc s’hauria d’haver projectat mai si s’hi hagueren basat i sí que hi hauria projectes com ara el Bosc de Diana o més inversions per als Parcs Naturals”, ha explicat Josep Crespo.

Pel que fa al procés que s’ha iniciat fa poc menys d’una setmana, per a Compromís planteja molts dubtes, com ara el fet que es puga votar més d’una vegada per persona, que puga votar gent de fora o que hi haja un sector de la població que no té Internet que no ha pogut opinar. Això fa que el resultat siga fals, que ja estiga predeterminat.
Josep Crespo ha afegit que l’equip de govern ha ignorat en la seua tria els aspectes del PAL que no els han interessat i el més greu de tot és que han arribat a manipular el document per a portar-lo al seu terreny. Ho explica: “en el PAL diu clarament que els veïns de Dénia van acordar en el seu moment ubicar en l’antiga Llotja de Peix el Museu de la Mar i ells han modificat això per a dir que el que demanen els veïns és que allí s’ubique l’Oficina de Turisme. Aquesta manipulació és molt greu i per això demanem explicacions”.